Gazze'de abluka karşıtı gösteri

Gazze'de abluka karşıtı gösteri

Onlarca öğrenci "İsrail ablukasının kaldırılması ve imar çalışmalarına bir an önce başlanması" talebiyle gösteri yaptı

Gazze Şeridi'nde onlarca öğrenci "İsrail ablukasının kaldırılması ve imar çalışmalarına bir an önce başlanması" talebiyle gösteri düzenlendi.
Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) önünde düzenlenen gösteride, "Dünya Gazze'de yaşananların sorumluluğunu üstlenmelidir", "Gazze dünyanın en büyük hapishanesi" ve "Yeni dramlar, acı bitmiyor" yazılı dövizler taşındı.
Hamas'a bağlı öğrenci hareketlerinden İslami Blok'un başkan yardımcısı Said el-Hatum burada yaptığı konuşmada, "UNRWA'nın acziyeti, BM ve kurumlarının abluka altındaki Gazze'ye yönelik görevlerini yerine getirmemesi tehlikeli bir felaketin habercisidir. UNRWA'nın Filistinli mültecilere hizmet sunmaya devam etmesi gerekir" dedi.
BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, 16 Eylül'de yaptığı açıklamada, Gazze'nin yeniden inşası amacıyla bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi sokulması için İsrail, Filistin yönetimi ve BM arasında "Üçlü mekanizma" kurulduğunu belirtmişti. Serry, "Kurulan mekanizmayla Gazze'de hem özel hem de kamu sektörü inşaat malzemesi alabilecek" demişti. Denetim sorumluluğunun BM'de olacağını kaydeden Serry, bunun için BM Genel Sekreterliği'nden daha fazla personel görevlendirilmesini istediklerini dile getirmişti.
İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.