Gazze'de 28 bin 366 ev zarar gördü

Gazze'de 28 bin 366 ev zarar gördü

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında, Gazze'de 28 bin 366 evin zarar gördüğü, bunlardan 3 bin 329'unun tamamen, 23 bin 445'inin kısmen yıkıldığı bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye 51 gün süren saldırılarının hasar tespit işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.
 
Gazze'de basın toplantısı düzenleyen Filistin uzlaşı hükümetinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, bakanlığın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'yla (UNDP) işbirliği içinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının hasar tespit işlemini bitirdiğini söyledi.
 
Saldırılar nedeniyle 28 bin 366 evin zarar gördüğünü, bunlardan 3 bin 329'unun tamamen, 23 bin 445'inin kısmen yıkıldığını, bin 592 evin ise kullanılamayacak hale geldiğini belirten Hasayine, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nda (UNRWA) kayıtlı mağdur Filistinli aile sayısının 88 bin olduğunu kaydetti.
 
Bakanlığın, evi tamamen yıkılan Filistinlilere kira için 600 dolar dağıtmaya başladığını kaydeden Hasayine, "İsrail, Katar'ın finanse ettiği yeniden imar projesi için gerekli malzemelerin Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan girişine izin verdi. Bu da bize imar faaliyetlerine başlamamız için umut veriyor" dedi.
 
Gazze'nin yeniden imarı için görevli Katar komitesi ise son saldırıların başladığı tarihten bu yana çimento girişi olmadığını, bu durumun da çalışmalarını durdurduğunu belirtti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.