Gazze'de 1.5 km ilerleyen İsrail siper kazıyor

Gazze'de 1.5 km ilerleyen İsrail siper kazıyor

Gazze'ye kara saldırısının başlamasının ardından kuzey ve güney yönlerinde 1.5 kilometre ilerleyen İsrail ordusu, bu bölgelerde siper kazarak mevzilenmeye başladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'ye kara saldırısı başlaması emri vermesinden bu yana İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki bazı bölgelerde mevzilenmeye başladı.
 
Gazze'nin kuzeyi
 
İsrail ordusunun, Cibaliya beldesi, Erez Sınır Kapısı, Beyt Lahya, Beyt Hanun ve çevrelerine ilerediği belirtiliyor. Söz konusu bölgeler tarım alanlarında konuşlanan askerlerin kum torbalarından siperler oluşturdukları ifade ediliyor.
 
Gazze'nin güneyi 
 
Yerel kaynaklar, Refah kentinin doğusundaki Şuke bölgesinde konuşlandığı ve askerlerin bir buçuk kilometre ilerlediği, Gazze havaalanının batısında konuşlandığı ve Refah Sınır Kapısı'nın 500 km uzağında bulundukları kaydediliyor. Görgü tanıkları bölge halkının göç ettiğini ileri sürüyor. Sufa Sınır Kapısı yakınlarına gelen askerlerin bölgede kazı işlemleri yaptığı belirtiyor. Ayrıca İsrail askerlerinin, Han Yunus kentindeki el-Karara, ez-Zenne bölgelerinde de ilerlediği aktarılıyor.
 
Filistinliler evlerini terkediyor
 
Öte yandan İsrail'in girdiği bölgelerde Filistinliler, evlerini terketmek zorunda kaldı. Gazze'nin kuzey ve güney bölgelerinde Filistinliler, evlerini terkederek güvenli bölgelere gitmeye başladı.
 
Refah ve Han Yunus'ta yaklaşık 6 bin kişi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı okullarda toplandı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının sardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.
 
İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, dün Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.