Gazze unutmadı

Gazze unutmadı

Gazze'de 'Mavi Marmara şehitlerini'ni anma etkinliği düzenlendi. Törende Gazzeliler, Mavi Marmara kafilesini ve ambargoyu kırmak için şehit olan 9 kişiyi unutmayacaklarını belirtti.

Gazze'de 'Mavi Marmara şehitlerini'ni anma etkinlikleri çerçevesinde, Ürdün ve Cezayir'den gelen yardım kafilelerinin katılımıyla, 'şehitleri anma' töreni düzenlendi. Gazze Şeridi'nde Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, törende yaptığı konuşmada, Gazze'ye uygulanan ablukayı kırmak için yola çıkan Mavi Marmara kafilesini unutmayacaklarını belirterek, 'Türklerin akan o tertemiz kanlarının Filistin halkı için ne kadar değerli olduğunu tarih boyunca unutmayacağız' dedi.

ARAP DEVLETLERİ DE DESTEKLESİN

Filistin halkının, milli birlik hükümetiyle topraklarını özgürleştirme yolunda önemli bir adım attığını ifade eden Hudari, Filistin'in ambargodan kurtulması için Arap devletlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. 'Ürdün'de Gazze'yle Dayanışma Heyeti' Başkanı Kefah el-Emariye de 'Mavi Marmara saldırısının yaşandığı 31 Mayıs, uluslararası Gazze'ye Özgürlük Günü olmalı' diye konuştu. Bölgede bulunan 'Cezayir-Gazze 2' kafilesini temsilen konuşma yapan Yahya Sariy de Filistin halkının yanında olduklarını ifade ederek, 'Mavi Marmara'da İsrail'in mazlumlara uyguladığı düşmanlığa şahit olduk' dedi.

Hatırlamak boynumuzun borcu

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye de Ürdün ve Cezayir'den gelen yardım kafilelerini kabulünde Mavi Marmara şehitlerini andı. Türk halkının, Gazze'ye desteğinden övgüyle söz eden Heniye, 'Mavi Marmara'da Filistin için kanını feda eden Türklerin kanı, unutmamızın mümkün olmayacağı boynumuzun borcudur' ifadesini kullandı.

Mavi Marmara şehitlerine anma

Törende 'Mavi Marmara unutulmayacak', 'Özgürlük filosunun yola çıkışının 4.yılı' yazılı pankartlar açıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.