Gazze sınırındaki gösterilerde 84 Filistinli yaralandı

Gazze sınırındaki gösterilerde 84 Filistinli yaralandı

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 84 kişiyi yaraladı.

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 11 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail askerlerinin, Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 11 kişinin yaralandığını" belirtti.

Yaralıların Gazze'deki eşitli hastanelere kaldırıldığını kaydeden Kudra, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığını aktardı.

İsrail askerleri arasındaki olaylar sabah saatlerinde yeniden başladı

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etmek isteyen Gazzeliler ile İsrail askerleri arasındaki olaylar sabah saatlerinde yeniden başladı.

İsrail askerleri, kendilerine taş atan Filistinlilere plastik ve gerçek merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırındaki protestolarda 73 kişi yaralandı 

İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırında düzenlenen protestolara müdahalesinde 73 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırında bugün yaşanan olaylarda İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu 73 Filistinli yaralandı, 289 kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleyen Filistinlilere İsrail güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.