Gazze Şeridi'ndeki bedevi aileler su ve elektrikten mahrum

Gazze Şeridi'ndeki bedevi aileler su ve elektrikten mahrum

Gazze Şeridi'in Han Yunus kenti çevresindeki bölgede yaşayan "Bedevi" aileler, su, elektrik ve her türlü modern iletişim araçlarından uzak farklı bir hayat yaşıyor.

Gazze Şeridi'in Han Yunus kenti çevresindeki bölgede yaşayan "Bedevi" aileler, su, elektrik ve her türlü modern iletişim araçlarından uzak farklı bir hayat yaşıyor.

Yoksul ailelerin ikamet ettiği Es-Sevafi bölgesinde, insanlar ya hurma dalları ve tenekelerden oluşturulan çadırlarda veya tahta, naylon gibi malzemelerle yaptıkları kulübelerde hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

Söz konusu bölgede yaşayanlar, su ve elektrikten yoksun "ilkel ve basit" olarak adlandırılabilecek bir yaşam sürüyor. Kent hayatından uzak bir hayat süren aileler genellikle ucuz bakliyat ürünlerini tercih ediyor.

Bölge sakinlerinden beş çocuk babası Ganim Hasan (46), "Burada elektrik olmadan ve modern iletişim araçlarından uzak yaşıyoruz. Bu çadırlardan başka yaşayacağımız bir yer yok." dedi.

Kümes hayvanları ile koyun besleyen, geçimini sağlamak için çevre bölgelerdeki ailelere süt satan Hasan, "Zor hayat şartları bizi uzak bölgelere göçmeye ve burada kalmaya zorladı. Su getirebilmek için uzun mesafeler katediyoruz." ifadelerini kulladı.

''Suyu yaklaşık 20 kilometre uzaktan eşek sırtında getiriyoruz ancak huzurluyum''

Bölgede yaşayanlardan on çocuk babası Ganim Dervaşe (70), kentten uzak bir yaşam sürdüklerini belirterek, "Bütün zorluklara rağmen hayatımız güzel. Suyu yaklaşık 20 kilometre uzaktan eşek sırtında getiriyoruz ancak birçok kişinin kaybettiği iç rahatlığı ve huzura sahip olduğumuzu hissediyorum." şeklinde konuştu.

Yaşadıkları zor ekonomik şartlara rağmen her aileden en az bir ya da iki çocuğun okula gönderildiğini ifade eden Dervaşe, "Birçok ailenin çocuğu üniversite mezunu oldu ve hükümette görev aldı ancak aileleri şehirde yaşamak istemedi." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşayan çocuklardan biri olan İbrahim, "Burada oyunlar oynuyor ve ailemize odun toplamada yardım ediyoruz." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.