Gazze şehitleri anıldı

Gazze şehitleri anıldı

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri için Gazze'de "şeref ve anma" adında etkinlikler düzenlendi.

Hamas hareketinin düzenlediği törende, İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan ve 51 gün süren saldırılarında yaşamını yitirenler anılırken, aileleri ve yakınları gösterdikleri metanet ve dik duruştan ötürü onurlandırıldı.
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın da askeri geçit yaptığı törende konuşan Hamas liderlerinden Muşir el-Mısri, İsrail ile Filistinli gruplar arasında yürütülen dolaylı müzakerelere ilişkin "Hamas, saldırılar sırasında elinde bulundurduklarıyla halkını ve düşmanını şaşırttı. Hala elimizde İsrail'i şartlarımızı kabul ettirmeye zorlayacak belgeler var" dedi.
 
Söz konusu belgelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermeyen Muşir, "Hamas müzakelere, direniş gruplarının roketleri Tel Aviv'e çevrilmiş bir şekilde gidecek. Şu an önceliğimiz Gazze'nin imarı. Yakında İsrail'in yıktıklarını imar aşamasına gireceğiz, bunun için çalışmalar son hızla devam ediyor" diye konuştu.
 
Öte yandan Kassam Tugayları Askeri Sözcüsü, "Filistin direnişi, artık daha güçlü, Siyonistlere karşı savaşmaya eskisinden daha hazır. Askerlerimiz, saldırılar sırasında kendini geliştirmeyi bırakmadı, sonrasında da bombaya bomba, yıkıma yıkımla karşılık verecektir" ifadelerini kullandı. Sözcü, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukları hatırlatarak, "Esirlerimize, 'sizleri orada unutmayacağız, işgalcilerin hapishanelerindeki esaretleriniz uzun sürmeyecek' sözünü verdik" dedi.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti. 
 
İsrail'in saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.