Gazze seferberliği

Gazze seferberliği

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurbanların önemli bir kısmını savaş sebebiyle ciddi kayıpların yaşandığı Gazze ve Suriye’de kesecek.

Bir ülkeyle başladıkları kurban hizmetleri kapsamında bugün 70 ülkeye ulaştıklarını vurgulayan İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, kurban organizasyonunun mazlum coğrafyadaki insanlara yalnız olmadıklarını hissettirme gibi büyük bir işlevi olduğunu dile getirdi.
 
Kurulduğu 1992 yılından beri yurtiçi ve dışında kurban hizmetleri yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurbanların önemli bir kısmını savaş sebebiyle ciddi kayıpların yaşandığı Gazze ve Suriye’de kesecek. İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede yaptığı açıklamada, Türkiye’de yurtdışında kurban çalışması yapan ilk kuruluşlardan birisi olduklarını söyledi.
 
70 ÜLKEDE KURBANORGANİZASYONU
 
Bir ülkeyle başladıkları kurban hizmetleri kapsamında bugün 70 ülkeye ulaştıklarını belirten Dede, kurban organizasyonlarının bağışta bulunan insanların yurtdışındaki kardeşlerini hatırlaması ve mazlum coğrafyadaki insanlara yalnız olmadıklarını hissettirme gibi iki büyük işlevi olduğunu vurguladı.
 
Vakıf olarak yardım yaparken bölgenin şartlarını en ince ayrıntısıyla değerlendirdiklerini ve en fazla ihtiyacı olan ülkelere yardım götürme gayretinde olduklarını anlatan Dede, şunları kaydetti: “Kurban çalışmalarımızda yine aynı durumu gözetiyoruz. En çok hangi ülkenin, hangi bölgedeki insanların ihtiyacı varsa bunu belirleyip, ona göre kurban götürüyoruz. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 50 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz. Bunların yüzde 20’sini yani 10 binini savaşın en acı yüzünü hisseden Gazze ve Suriye’de keseceğiz. Bu ülkelerde binlerce insan evsiz, çocuklar yetim, kadınlar eşsiz, sahipsiz kaldı. Sabırsızlıkla uzanacak bir el bekliyorlar. Biz de onların umudu olmak istiyoruz.”
 
BU YIL AĞIRLIK SURİYE VE GAZZE’DE
 
Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yardıma muhtaç insanlar olduğunu ifade eden Dede, ancak İHH olarak 2014 yılında kurban bağışlarının önemli bir kısmını Suriye ve Gazze’ye ayırmak istediklerini dile getirdi.
 
Vatandaşlardan özellikle kurbanlarını Suriye ve Gazze’de kestirmek isteyenler olursa bunları da dikkate alacaklarını belirten Dede, kanayan yaraya merhem olmaya çalıştıklarını, çaresizce bekleyen insanlara muhakkak el uzatacak birilerinin olduğunu hissettirmek istediklerini anlattı.
 
50 TIR YARDIM SURİYE’DE
 
 İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Katar AID yardım kuruluşunun katkılarıyla hazırlanan 50 TIR’lık yardım konvoyu, Şam, Halep, Hama, Humus, İdlib kent ve kırsalındaki ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtılmak üzere un, 16 bin paket çeşitli gıda ve 20 bin paket çocuk maması taşıyor.
 
Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.