Gazze sağlık tehdidi altında!

Gazze sağlık tehdidi altında!

İsrail'in 51 gün süren Gazze katliamı sırasında kentte neden olan sorunlar bitip tükenmek bilmiyor.

 İsrail'in saldırıları sonrası elektrik ve su sıkıntısı yaşayan Gazze Şeridi'nin "sağlık felaketiyle" karşı karşıya olduğu belirtiliyor.
 
İsrail saldırıları sonrası elektrik ve su sıkıntısı yaşayan Gazze Şeridi'nin "çevre felaketiyle" karşı karşıya olduğu belirtildi.
 
Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü Munzir Şeblak, Gazze Şeridi'nde elektrikler uzun süreli kesildiği için su şebekesinin kısıtlı çalıştığını, bu nedenle de suyun çok sayıda eve ulaşamadığını söyledi.
 
Devam eden elektrik kesintilerinin çevresel felaketlere yol açabileceği uyarısında bulunan Şeblak, "Saldırılar sırasında ve sonrasında atık suları arıtmaksızın doğrudan denize akıtmak zorunda kaldık. Bu nedenle sağlık felaketiyle karşı karşıya kalabiliriz. Gazze Şeridi'ndeki yeraltı su kaynakları yetersiz ve yüzde 95'i içmeye elverişli değil" diye konuştu.
 
Şeblak, elektrik ve su krizinin çözülmesi için uluslararası toplumdan yardım talep ederek, "İsrail, saldırılarda 3 su arıtma tesisi, 11 su deposu ve 26 kuyunun yanı sıra onlarca kanalizasyon şebekesini bombaladı. Saldırılar nedeniyle su ve kanalizasyon sisteminde meydana gelen hasarlar 34 milyon dolara ulaştı. Uluslararası toplum bize yardım elini uzatmalı" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.