Gazze ilaç bekliyor

Gazze ilaç bekliyor

Yeryüzü Doktorları heyetinin Gazze'deki insani yardım çalışmaları devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu’ndan oluşan heyet, Es-Selame Vakfı'yla ortak kullandıkları ilaç deposunda incelemelerde bulundu. Heyet, Gazze’de ilaç ve tıbbi sarf malzesi ihtiyacının gün geçtikçe arttığını vurguladı.
 
Dr. Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de gerçekleştirdikleri ilaç ve tıbbi malzeme yardımıyla ilgili bilgi verdi. Dağıtımı iki şekilde gerçekleştirdiklerini aktaran Kınık, "Birincisi doğrudan hastanelerin depolarına tıbbi malzeme ve ilaç sevk etmek, ikincisi eczaneden reçeteyle ilaç alamayacak fakir hastalara ve özellikle savaşta yaralananlar ve özürlüler ile yakınlarına buradaki eczanemizden ücretsiz ilaç gönderiyoruz" dedi.
 
Sadece ilaç yardımı yapmadıklarını ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve koltuk değneği gibi sağlık malzemesi desteğinde bulunduklarını ifade eden Kınık, "Bu depomuz aracılığıyla şimdiye kadar yaklaşık 400 bin liralık ilaç ve tıbbi sarf malzemesi sevkiyatı yaptık. Nasip olursa önümüzdeki hafta İsrail üzerinden bir kargo uçağı ilaç ve tıbbi sarf malzememiz Gazze'ye girmiş olacak" diye konuştu.
 
Sınır kapıları ve tünellerin kapatılması
 
Abluka nedeniyle serbest piyasadan ilaç ve malzemelerin Gazze'ye girişinin mümkün olmadığını belirten Kınık, Mısır ve İsrail tarafındaki kapıların kapalı olması nedeniyle "kara market"lerin devreye girdiğini, bu durumun maliyetleri yükselttiğini ve kaliteyi düşürdüğünü kaydetti.
 
Dr. Kınık, "Serbest eczane ve hastanelerde de aradığımız ilaçların tümü bulunamayabiliyor. Eskiden bu ilaçların Mısır tarafından girişi mümkün olabiliyordu. 2 bin civarında tünel vardı ve bu malzemeler oradan geçirilebiliyordu. Fakat maalesef bu tünellerin çoğu kapatıldı. Resmi kapılar da kapatıldığı için ilaç giriş çıkışlarında ciddi sıkıntılar var" şeklinde konuştu.
 
Saldırılar nedeniyle ilaç ve tıbbi malzemeye olan ihtiyacın arttığını ifade eden Kınık, yardımların kesintisiz devam etmesinin önemini vurguladı. Hayırseverlerin bağışlarını ayni ya da nakdi olarak yapabileceklerini aktaran Kınık, yardımseverlerin Yeryüzü Doktorlarının "www.yyd.org.tr" internet sitesi ve "00 90 212 586 1212" numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini hatırlattı.
 
AA Gazze'deki dramı duyurdu
 
Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kınık ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alimoğlu'ndan oluşan heyet, Anadolu Ajansı (AA) Gazze ofisini de ziyaret etti.
 
Çalışanlarla sohbet eden heyet, AA'nın bölgedeki çalışmalarının önemine değinerek, AA'nın Gazze'deki insani dramı dünyaya duyuran en etkili haber ajansı olduğunu vurguladı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.