Gazze hükümetinden dünyaya çağrı!

Gazze hükümetinden dünyaya çağrı!

Gazze'deki Filistin hükümeti, İslam dünyası ve uluslararası topluma, eylemlerine son vermesi için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu

Hükümetin resmi haber ajansı Ra'yda yayımlanan açıklamada, füze saldırılarının ardından Gazze'ye yönelik cezai önlemler alan İsrail'in yeni bir siyaset izlemeye çalıştığı belirtilerek, "Filistin halkı ve direnişinin nefsi müdafaa hakkı mevcuttur. Filistin halkının çıkarları için uğraşan direniş grupları hikmet sahibidir. Kararlarını da bu kabilden alır ve sükunetten yanadır ancak İsrail bunu daima delmek istemiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca "İslam dünyası ve uluslararası toplumu, eylemlerine son vermesi için İsrail'e baskı yapmaya çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze'nin güneyi ve kuzeyindeki silahlı grupları hedef alacaklarını açıklamasının ardından, İsrail hava kuvvetlerine ait uçakların Gazze üzerinde sortiler düzenlediği belirtiliyor.

İsrail devlet radyosu, akşam saatlerinde İsrail'in Gazze sınırında bulunan Sderot, Netivot, Sdot Nagv ve Poet Negev kentlerine, ilk belirlemelere göre en az 30 füzenin atıldığını duyurmuştu. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıların sorumluluğunu İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri üstlenmiş, bunun İsrail'in dün harekete mensup 3 kişiyi öldürmesine misilleme olarak yapıldığını açıklamıştı.

İsrail ordusunun dün Refah kentine düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetmişti. Beyt Hanun'da bir evde meydana gelen ve saldırı olma ihtimali üzerinde durulan patlamada da 3 kişi ölmüş, biri kadın ikisi çocuk, 7 kişi yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.