'Gazze halkı kimsenin sahip olmadığı bir hürriyet yaşıyor'

'Gazze halkı kimsenin sahip olmadığı bir hürriyet yaşıyor'

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Gazze, evlatlarının gücü ve direnişi sayesinde yenilmedi. Gazze halkı, hiç kimsenin sahip olmadığı bir hürriyet yaşıyor" dedi.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais’in resmi daveti ve Miraç Kandili dolayısıyla Filistin'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, beraberindeki heyetle Gazze Şeridi'ne geldi. 

Görmez, Gazze İslam Üniversitesi'nde Dünya Hemşirelik Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoya değinerek, "Gazze, evlatlarının gücü ve direnişi sayesinde yenilmedi. Gazze halkı, hiç kimsenin sahip olmadığı bir hürriyet yaşıyor. Her şeye rağmen akılları ve kalpleri hür" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik ihlallerde bulunduğunu belirten Görmez, "İsrail yasak silahlar kullandı, din ve insan haklarını ihlal etti. Yargılanması gerekiyor" dedi.

"Türkiye destek vermeye hazır"

Görmez, daha sonra İsrail saldırıları sırasında yıkılan Abdullah bin Ömer ve Ali bin Ebi Talib camilerini ziyaret etti. Görmez, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Türkiye, Gazze'de yıkılan ve zarar gören camilerin yeniden inşası, onarımı ve İslami mimari modelleri konusunda destek vermeye hazırdır" dedi.

Yeniden inşa süreciyle ilgili kararın hızla alınması ve Gazze'de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının da bu sürece dahil olması gerektiğine işaret eden Görmez, "Gazze'de mescid, sadece namaz kılma mekanı değildir, aynı zamanda eğitim verilen, çocukların, gençlerin, kadınların, ailelerin her türlü hizmeti aldığı bir mekandır" diye konuştu.

"Türk halkı Gazzelilerin yanındadır"

Görmez, Gazze'deki temasları çerçevesinde Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye ile bir araya geldi. 

Heniyye, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Filistin halkına yönelik yardımlarından övgüyle bahsederek, "Türkiye ve halkının Filistinlilere yönelik desteği, iki taraf arasındaki güvenilir ve mukaddes bağın göstergesidir. Özelde Gazze bölgesi, genelde ise Filistinliler, Türkiye halkının kendilerine yönelik tüm alanlardaki destekleyici tutumunu takdirle karşılıyor" dedi.  

Görmez ise Gazze ziyaretini "tarihi" olarak nitelendirerek, söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Duygularını kelimelerle ifade edemeyeceğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı, "Gazze halkı ile iftihar ediyoruz. Türk halkının tamamı, Gazzelilerin yanındadır, acınız acımız, yaralarınız yaralarımızdır" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.