Gazze filosundan bakan koltuğuna

Gazze filosundan bakan koltuğuna

İsveç'te Türk kökenli Mehmet Kaplan Şehircilik ve İskan Bakanı oldu. Kaplan, 2010'da Gazze'ye yardım filosuna katıldığı için İsrail tarafından tutuklanmış ve serbest bırakılmıştı.

İsveç'te yeni hükümet 21 üyeli yeni kabineyi açıkladı. 14 Eylül'deki seçimde birinci parti olan Sosyal Demokrat Parti'nin lideri Stefan Löfven, Yeşiller ve Çevre Partisi ile azınlık hükümeti kurdu. Yeni hükümeti açıklamak üzere parlamentoda düzenlenen programda, yaklaşık bir saat hükümetin programını okuyan Löfven, daha sonra kabine üyelerini açıkladı.
 
İSRAİL TUTUKLAMIŞTI
 
21 üyeli kabinede Yeşiller ve Çevre Partisi'ne 5 bakanlık verilirken Türk kökenli Mehmet Kaplan, Şehircilik ve İskan Bakanı oldu. Ardından parlamentonun başka bir salonuna geçen Başbakan Löfven, yeni kabine üyeleriyle basın toplantısı düzenledi.
 
1971 Gaziantep doğumlu olan Mehmet Kaplan, 2010 yılında Mavi Marmara'nın da dahil olduğu Gazze'ye yardım filosuna katılmış ve İsrail'de tutuklanarak serbest bırakılmıştı. Partisinden iki dönem milletvekilliği yapan Kaplan, bu dönem Stockholm Belediye Başkanlığı için yarışmış ancak kazanamamıştı.
 
İsveç Filistin Devleti'ni tanıdı
 
İsveç'in yeni seçilen merkez-sol hükümeti Filistin Devleti'ni tanıdı. İsveç bu hareketiyle Filistin'i tanıyan ilk büyük Avrupa ülkesi oldu. İsveç Başbakanı Stefan Lofven, 'İsrail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile çözülebilir' açıklamasında bulunmuştu.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.