Gazze ambargosu hayatı felç etti

Gazze ambargosu hayatı felç etti

Gazze Tarım Bakanlığı Politika ve Planlama Genel Müdürü Şemale: "Ambargonun Gazze'de ziraat ve hayvancılığa verdiği yıllık zarar yaklaşık 300 milyon dolar" dedi.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun ziraat ve hayvancılık alanında da zararlara yol açtığı bildirildi.Tarım Bakanlığı Politika ve Planlama Genel Müdürü Nebil Ebu Şemale yaptığı basın açıklamasında, "Ambargonun Gazze'de ziraat ve hayvancılığa verdiği yıllık zarar yaklaşık 300 milyon dolar" dedi.
İsrail'in sınırda tampon bölge oluşturma bahanesiyle 22 dönüm ziraat arazisini kullanılamaz hale getirdiğini ifade eden Ebu Şemale şunları söyledi:
"2006 yılında başlayan ambargodan önce Gazze'nin tarım ürünleri ihracatı yılda 40 milyon dolar iken bugün 3,4 ila 4,4 milyon dolara gerilemiştir. İsrail'in Gazzeli balıkçılara uyguladığı avlanma yasağı alanını 20 milden 3 mile düşürmesiyle de yıllık avlanan balık miktarı 6 bin tondan 2 bin tona geriledi. Bu durum dolayısıyla balıkçılık sektörü 8 yılda 180 milyon dolar zarara uğradı. Ayrıca bazı zirai ilaçlara ulaşılamaması sebebiyle de hayvancılık sektörü büyük zarara uğradı."
Ebu Şemale, İsrail'in uyguladığı ambargonun kaldırılması için uluslararası kurum ve kuruluşları harekete geçmeye çağırdı.
Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanıp iktidara gelmesinin ardından Gazze'yi "düşman toprakları" olarak ilan eden İsrail, Haziran 2007'de Gazze'nin "dünya ile bağlantısını kurduğu" 4 sınır kapısını kapattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.