Gazipaşa Havaalanı yetersiz kalmaya başladı

Gazipaşa Havaalanı yetersiz kalmaya başladı

Terminal binası ve apronu iki yıl önce büyütülen Gazipaşa Havalimanı, inanılmaz büyüme hızı karşısında şimdiden yetersiz hale geldi.

Gazipaşa’dan İstanbul'a uçan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, terminal binasındaki hınca hınç insan kalabalığını ve uzun kuyrukları görüntüleyerek "Gazipaşa Havalimanı'nda  inanılmaz bir yoğunluk var. Check-in kuyrukları uzadıkça uzuyor. Yeni terminal yetmiyor. 6 uçak kapasiteli apron yetersiz. Apronda 6 uçak olduğunda, yeni gelen uçaklar inişe geçemiyor ve Gazipaşa semalarında uzun süre tur atmak zorunda kalıyor” dedi.

Gazipaşa Havalimanı'nın otoparkın da yetersiz olduğunu belirten Dim, “Uçak yolculuğu yapacak insanlar, otoparkta araçlarını park edebilecekleri yer bulmakta zorlanıyorlar. Bu yıl 1 milyon yolcu hedefini tutturmasına kesin gözüyle bakılan Gazipaşa Havalimanı’nda, 2016 yolcu hedefi 1,5 milyon. Mevcut kapasite ile seneye Gazipaşa Havalimanı tıkanır” dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Gazipaşa Havalimanı’nın çok hızlı geliştiğini belirterek "Bu süreçte TAV en hızlı şekilde gerekli yatırımları yapmaya çalışıyor ama sanırım bu kadar hızlı bir büyüme kaydedeceğini beklemiyorlardı. Bu yüzden yetişemiyorlar. Gazipaşa Havalimanı ‘nda bir takım sıkıntılar var. Pistin büyütülmesiyle beraber, bir takım müdahaleler yapılarak bu sıkıntıların çözülmesini bekliyoruz. TAV yönetimi de Gazipaşa Havalimanı'nın öneminin bilincinde. Bu gelişme hızına adaptasyonda sıkıntı yaşanmaması ve olumlu adımlar atılmasını umuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.