Gazilerle şehit yakınlarına sağlık hizmetinde öncelik

Gazilerle şehit yakınlarına sağlık hizmetinde öncelik

Şehitlerin dul ve yetimleriyle malul ve gazilerden yatalak ya da kronik hastalığı olanlara sağlık hizmetlerinde öncelik tanınacak.

Selma Bıyıklı Adabaş'ın haberi:

Şehitlerin dul ve yetimleriyle malul ve gazilerden yatalak ya da kronik hastalığı olanlar, kayıtlı oldukları aile hekimleri ve evde sağlık hizmetleri sunan ekipler tarafından düzenli ziyaret edilecek, hizmette öncelik tanınacak.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, gazi ve şehit yakınlarına verilecek sağlık hizmetleriyle ilgili genelge yayımladı.

Anayasada, devletin, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gazileri koruyacağı, toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlayacağının öngörüldüğünü anımsatan Özkan, 12 Eylül 2010'da gerçekleştirilen halk oylamasıyla Anayasa'ya, "Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz" ifadesi eklendiğini anımsattı.

Böylelikle gazilerle şehit yakınlarının mevzuat açısından en üst düzeyde değerlendirildiği ve haklarının korunduğunu kaydeden Özkan, Sağlık Bakanlığınca daha önce, bu kişilerle ilgili özellikle poliklinik hizmetinin sunumunda yaşanabilecek mağduriyetin önlenmesi, sağlık hizmetinden en iyi şekilde yararlanmalarının sağlanması için düzenleme yapıldığını anımsattı.

Buna göre, kuruma bağlı sağlık hizmeti sunan tüm birimlerde, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gazilerin öncelikli sağlık hizmeti almaları için bakanlıkça daha önce yapılan söz konusu düzenleme çerçevesinde hareket edilecek.

Halk sağlığı müdürlükleri, valilik ya da sosyal hizmetler il müdürlüklerinden tedarik edecekleri bu kişilere ait güncel listeleri, ilgili kurum ve kuruluşlarla ve aile hekimleriyle periyodik olarak paylaşacak.

Bu kişilerden yatalak ya da kronik hastalığı olanlar, kayıtlı oldukları aile hekimleri ve evde sağlık hizmeti sunan ekipler tarafından düzenli ziyaret edilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.