Gaziantep’ten Suriye’ye 16 TIR yardım malzemesi gitti

Gaziantep’ten Suriye’ye 16 TIR yardım malzemesi gitti

Suriye’deki çatışmaların mağduru çocuk, kadın, yaşlı ve hastalar için başlatılan 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Gaziantep’ten Suriye’ye 16 TIR yardım malzemesi gönderildi.

İlhan Çulha'nın haberi:
 
Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan halka yönelik 'Sana İhtiyacım Var' adı altında yardım kampanyası başlatıldı. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından organize edilen yardım kampanyası çerçevesinde İyilik Der, 16 TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye gönderdi. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programa Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İyilik Der Genel Sekreteri Ahmet Sait Öner, Özgür Suriye Ordusu Generali Abdulcabbar Akidi, Halep Valisi Abdurrahman Dedem, Suriyeli yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 
 
Suriye'de yaşanan dramın uzun zamandan beridir devam ettiğini dile getiren Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, gelinen noktada varil bombalarının altında enkazda yaşamaya çalışan, çaresizliğin de çaresizliğinin hakim olduğunu dile getirdi. Vali Dalmaz, şunları kaydetti: “Gelinen noktada kurşunun nereden geldiğini, nereden hedef alındığımızı artık bilemez olduk. Bir taraftan hem Türkiye'ye hem Suriye'yi bölmeye gayret eden bölücü faaliyetler, diğer taraftan rejimin mi rejim dışındaki başka yeraltındaki örgütlerin kimin desteklediği belli olmayan ve muhalefetin içine adeta bir çıban başı gibi giren bir ayrı mekanizma var. Suriye'de düşman birken, şimdi üç oldu şimdi. Peki düşman bu kadar çoğalırken, muhalif cephedeki hakkını arayan insanlar acaba bir ve beraber mi? Ne yazık ki bu birlikteliği ben göremiyorum. Onlar zulümde bir araya geldikçe ki geliyorlar, rejim Irak Şam İslam Devleti (İŞİD), El Kaide grupları ve diğer bölücü örgütlerin hepsi ortak noktada aynı rejimin kaynakları ile savaşan bir durumda bir araya geldiler ama muhalif kesimse hala dağınık bir vaziyette.”
 
Dünya ülkelerinin, yapılan yardımlara sessiz kaldığını belirten Dalmaz, “Şu anda rejimin varil bombalarıyla beraber alanı adeta cehenneme çeviren El Kaide gruplarıyla birlikte, diğer taraftan Kürt kardeşlerimizi baskı ve sindirme altında tutan PYD ve PKK illetiyle beraber bu insanlarımıza biz bu yardımları nasıl ulaştıracağız? Suriyeli kardeşlerimize yolcu ediyoruz. Onlara analarının ak sütü gibi helal olsun. Suriye'de bu kadar mezalim, katliam yapılırken, BM nerede, süper güçler nerede ve ne yapıyorlar? Alanı karıştırmaktan başka bir şey yapmayan güruha biz kapılarımızı açarsak burada çok sıkıntı çekeriz.” açıklamalarına yer verdi. 
 
Esed’in bu vahşet olan rejiminde ne kadar kötülük varsa hepsini kullandığını ifade eden Suriye Yerel Yönetim ve Mülteci Bakanı Osman Bdevi ise, ölüm varilleri kullanılarak insanların ayırt edilmeden katledildiğini söyledi. Bdevi, “Özgürlüğüne kavuşmak için her şeyini feda etmeye hazırdır. Halkımız diğer ülkelere mülteci durumuna düştü. Ama çoğunluk kalmayı, bu rejimin karşında dik durmaya çalıştı. Hayat tamamen durdu. İş ve ekonomi tekeri durdu. Halkımız yardım beklemeye başladı, bu rejimin karşında sabretti." diye konuştu. 
 
Törenin ardından yardım TIR’ları Suriye’ye yolcu edildi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.