Gaziantep'te gece yarısı meydana gelen patlama sesinin nedeni neydi?

Gaziantep'te gece yarısı meydana gelen patlama sesinin nedeni neydi?

Gaziantep'te dün gece meydana geldiği iddia edilen patlama sesi kentte kısa süreli paniğe neden oldu. Vatandaşlar Gaziantep'te yaşanan patlama sesinin nedenini merak ederken, Valilik kesin olmamakla birlikte Suriye tarafında uçuş yapan uçakların...

Gazaintep'ten gelen son dakika haberine göre, saat 23:00 sularında kentin merkez Karataş ve Alleben Göleti civarında patlama sesi duyulması üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olayın ardından valiliğin yaptığı açıklamaya göre ise, patlama sesinin sebebi Suriye tarafında uçuş yapan jetler olabilir.  

Gaziantep'te saat 23:00 sularında kentin birçok yerinden duyulan patlama sesi vatandaşlarda tedirginliğe sebep oldu.

Emniyet ve itfaiye ekipleri patalama sesinin geldiği bölgeye hareket ederken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda patlama sesi ile ilgili olarak ellerine gelen doğrulanmış bir bilgi olmadığını belirtti.
VALİLİK: PATLAMA SESİNİN SEBEBİ JETLER OLABİLİR
Gaziantep Valiliği, kentte duyulan ve tedirginliğe neden olan patlama sesiyle ilgili açıklama yaptı. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen açıklamada şöyle denildi: "İl genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00.25 itibariyle hastanelerimize ve diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat ve maddi hasar bulunmamaktadır. Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmiş olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.