Gaziantep Hayvanat Bahçesi yeni "sakinlerini" bekliyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi yeni "sakinlerini" bekliyor

Büyüklük ve barındırdığı türler bakımından dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan ve yıl sonuna kadar 3 milyon ziyaretçi hedeflenen Gaziantep Hayvanat Bahçesinde "doğum heyecanı" yaşanıyor.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2., dünyada ise 4. sırada yar alan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin dünyaya gözlerini açacak yeni "sakinlerinin", ziyaretçilerin ilgi odağı olması bekleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçesindeki kanguru ve ayının yavrularını dünyaya getirmesinin ardından yavrulamasını bekledikleri diğer canlılar da olduğunu belirterek, "İnşallah yıl sonunda 7 bin 300 civarında canlı sayısına ulaşacağız" dedi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001'de hizmete açılan hayvanat bahçesi, 300 türde 7 bini bulan "sakini" ile turistlerin uğrak mekanı haline geldi.

Havaların ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesinde dünyaya gözlerini yeni açan ayı ve kanguru yavruları dikkati çekerken, sadece Amerika kıtasında bulunan memeli hayvan "koati" de ziyaret edilebiliyor.

"Ziyaretçi sayısı 3 milyonu geçer"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıldığı günden bu yana ziyaretçi sayısı her geçen gün artan hayvanat bahçesinin 1 milyon metrekarelik alana sahip olduğunu söyledi.

Kurulduğu yıllarda hayvanat bahçesini yaklaşık 650 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Özsöyler, geçen yıl bu sayının 2 milyon 750 bine ulaştığını dile getirdi.

Bu yıl içinde ise bahçeyi 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildiren Özsöyler, "5 aylık sürede ulaşılan ziyaretçi sayısını önceki yıllara göre rekor olarak nitelendirebiliriz. Böyle giderse yıl sonunda 3 milyon kişiyi geçeceğiz. Şu anki veriler bunu rahatlıkla yakalayacağımızı gösteriyor" dedi.

"Safari Park çekim merkezi oldu"

Hayvanat bahçesinde Türkiye'nin ilk safari parkını 23 Nisan'da hizmete açtıklarını anımsatan Özsöyler, bir aylık süreçte parkın 350 bin kişinin ilgisini çektiğini söyledi.

Parkta deveden geyiğe, lamadan kanguruya kadar 25 türde yaklaşık 250 hayvanın doğal ortamında serbestçe dolaştığını ifade eden Özsöyler, ziyaretçilerin de hayvanları yakından izleme olanağı bulduğunu anlattı.

Parkın, ziyaretçilerin çekim merkezi haline geldiğini vurgulayan Özsöyler, "Safari Park gibi sıra dışı faaliyetlerimiz hayvanat bahçemizin ilgi görmesini sağlıyor. O yüzden sürekli kendimizi yenileyip halkımızın karşısına yeni şeylerle çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

"Hayvan sayısı artıyor"

Özsöyler, kurulduğu dönemde 20 türde 100 civarında canlının bulunduğu hayvanat bahçesinin ziyaret sayısının, barındırdığı hayvan türündeki artışa paralel ziyaretçi sayısının da arttığını ifade etti.

Bahçedeki 300 türde 7 bine ulaşan hayvan sayısının, yıl sonunda 7 bin 300'ü bulmasının beklendiğini bildiren Özsöyler, "Hayvanat bahçesinde doğumlar başladı. Geçtiğimiz günlerde kangurumuz ve ayımız yavrularını dünyaya getirdi. Bunlar daha başlangıç. Önümüzdeki süreçte doğumların artması bekleniyor. İnşallah yıl sonunda 7 bin 300 civarında canlı sayısına ulaşacağız. Böylece ziyaretçilerimiz daha keyifli anlar yaşayacak" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.