Gazeteci’ye yönelik kuşkulu hırsızlık!

Gazeteci’ye yönelik kuşkulu hırsızlık!

Milat Gazetesi Ankara temsilcisi Aslan Değirmenci’nin aracının camı kırılarak sadece içinde belgelerin olduğu çanta çalındı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Ankara'da bulunan medya kuruluşlarının temsilci ve haber müdürlerine verilen iftar yemeği sırasında Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci’nin aracı ‘tesis’ içerisinde hedef alındı.

Aracın kelebek camını kıran faili meçhul kişi ya da kişiler Aslan Değirmenci’nin bilgisayar ve diğer değerli eşyalara dokunulmadan sadece evrak çantasını gasp ettiler. Olay yerinde ilk incelemelerde bulunan Emniyet yetkilileri, “Çok yönlü bir araştırma başlattık. Basit bir hırsızlık suçu gibi görünmüyor. Özellikle tek bir çantaya yönelik olayın gerçekleştirilmesi şüphelerimizi artırıyor. Birimlerimiz kapsamlı bir ön inceleme yaptı. İnceleme genişletilerek sürecek. Fail ya da faillerin yakalanması için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

Sabaha kadar emniyet yetkililerin sürdürdüğü inceleme sabahın ilk saatlerinde sonlandırıldı. Olay her yönüyle incelenirken, evrak çantası içerisinde yer alan çok sayıda bellek içerisinde bulunan belgelerin bulunması için emniyet özel bir çalışma başlattı.

SADECE ÇANTA

Araç içerisinde bulunan çok sayıda özel eşya yerine evrak çantasının hedef alınması ise manidar bulunurken Aslan Değirmenci, “İftar saatinde aracımızı tesisin girişine bırakıp, iftarımızı açmak için programa geçtik. 21:20 sıralarında programdan ayrılıp aracımızın yanına geldiğimizde kelebek camımızın kırıldığını gördük. Hemen polisi aradık. Olay yerine gelen polisler ile yaptığımız ön incelemede sadece şahsi eşyalarımın ve belgelerimin bulunduğu çantanın olmadığını tespit ettik. Söz konusu çantamda özellikle belge arşivimin bulunduğu flaş belleklerimin olması önemliydi. Emniyet yetkilileri de konuyu çok önemsedi ve gece boyu hiç durmadan incelemelerde bulundular. Olay yerinde çalışmalar sabaha kadar sürdü. Umarım sıradan bir hırsızlık suçudur” dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan BBP Lideri Mustafa Destici ise, "Çok üzücü bir olay. Yetkililer ile ben de görüştüm. Bu olayın her yönüyle incelenmesini talep ettim. Kısa sürede olayın aydınlatılacağına inancım tam" diye konuştu.

Haber10