Gazeteciler meslektaşları için İsrail'i protesto edecek

Gazeteciler meslektaşları için İsrail'i protesto edecek

Medya-İş Genel Başkan Eser, yarın saat 15.00'te İsrail'i Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edeceklerini belirterek "Eylemi, Gazze'de tehlike altında görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler için yapıyoruz" dedi.

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, yaptığı açıklamada. İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarının gün geçtikçe şiddetlendiğini, sivil kayıpların hızla arttığını belirtti.
 
Katledilen sivillerin önemli bir bölümünün henüz oyun yaşındaki çocuklar ve kendilerini onlara siper eden anneler olduğunu tüm dünyanın basın sayesinde öğrendiğini ifade eden Eser, bu nedenle İsrail'in son günlerde basın mensuplarını daha fazla hedef aldığını kaydetti.
 
Gazze'de, AA bürosunun ikinci kez saldırıya uğradığına işaret eden Eser, "Bu saldırılarda kasıt arıyoruz. Gazze'de 8 gazeteci öldürüldü, 14 gazeteci de yaralandı. İsrail Büyükelçiliği önündeki eylemi Gazze'de tehlike altında görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler için yapıyoruz. Gazze'de basın mensuplarının güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca gazeteciler olarak öldürülen çocuk haberleri yapmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Eser, gazetecilere yapılan saldırıları kınamak için İsrail'in Ankara Büyükelçiliğine yarın siyah çelenk bırakacaklarını belirterek, eylemde kameraların ve fotoğraf makinelerinin yere bırakılacağını ve burada basın açıklaması yapacaklarını açıkladı.
 
Medya çalışanlarından İsrail'in gazetecilere yönelik uygulamalarına karşı sessiz kalmamalarını isteyen Eser, yarın saat 15.00'te yapacakları eyleme tüm basın mensuplarını davet etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.