Gayrimenkul fiyatlarındaki denge sigorta fiyatlarını düşürdü

Gayrimenkul fiyatlarındaki denge sigorta fiyatlarını düşürdü

Sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marh’ın ‘Küresel sigorta sektör raporuna’ göre dünyadaki gayrimenkul fiyatlarında devam eden rahatlama ile 2014 ilk çeyreğinde dünya sigorta fiyatları aşağı yönlü hareket etti.

Serkan Şahin'in haberi:
 
‘Marsh risk yönetimi küresel sigorta endeksi’ üst üste 4 çeyrekte gerileyerek 2012 yılının 3. çeyreğinden bu yana en düşük seviyesine indi. Dünyada kapasite fazlalığı gerçekleşmesi ve ayrıca önemli bir olayın gerçekleşmemiş olması, düşüşte etkili oldu.
 
    Amerika ve İngiltere’de fiyatlarda sırasıyla yüzde 2,5 ve yüzde 5 oranlarla son 2,5 yılın en yüksek düşüşü oldu. Asya ve Pasifik bölgesinde daha ziyade ticari işletmelerde gözlenen düşüşler yüzde 20’ye yaklaştı. Ortalama sabit kıymet yenileme fiyatında en fazla düşüş ise yüzde 7,6 ile Latin Amerika’da yaşandı. Marsh Uluslararası Bölüm Lideri David Batchelor “İlk çeyrekte, belirli iş kollarındaki veya gelişmekte olan ülkelerdeki pazar paylarını artırmak isteyen mevcut sektör oyuncularının küresel piyasaya ek kapasite sundu. Ayrıca reasürans piyasasındaki devam eden rekabet, ana piyasalarda fiyatların düşmesini hızlandırdı.” değerlendirmesinde bulundu.
 
    Rapora göre Türkiye’de nispeten riskli sektörlerdeki sigortalıların tesislerinde güvenlik önlemleri ve risk yönetim süreçleri teminat verilmeden önce değerlendirilen önemli bir faktör olarak varlığını koruyor. Şirketler, sorumluluk sigortalarında, özellikle işveren mali mesuliyet branşında ihtiyatlı risk seçme yaklaşımını devam ettiriyorlar. Sorumluluk sigortaları içeriğinde mesleki mali mesuliyet ve yönetici sorumluluk sigortalarına ihtiyacında artmış olduğu görülüyor. Sabit kıymet branşlarında uluslararası reasürans piyasalarındaki fiyatların düşüş eğilimin Türkiye sigorta pazarında da bir rahatlamaya sebebiyet verdiği görülüyor.
 
    Kur artışı, kredi sınırlaması ve ÖTV zammı, otomotiv sektöründe yıl ilk çeyreğin yüzde 25 daralmaya sebep oldu. Buna bağlı olarak kasko sigortasının da azalması sektördeki büyümenin yavaşlamasına yol açtı. Marsh Türkiye Plasman Lideri Ebru Yüksekbilgili, “Türkiye Sigorta Sektörü, 2014 yılı ilk çeyrek sonunda hayat dışı branşlar olarak yüzde 10,3, hayat dâhil tüm sektör olarak yüzde 6,1 büyüme kaydetti. Büyümenin geçtiğimiz dönemlere göre azalarak arttığı gözleniyor. Buna en büyük sebep sektör verilerinin önemli bir bölümünü kapsayan otomobil sigortalarındaki küçülme olarak gösterilebilir.” dedi.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.