Gambiya'dan dünyaya insanlık dersi

Gambiya'dan dünyaya insanlık dersi

Dünyanın en fakir ükelerinden Gambiya, Andaman Denizi'nin ortasında ölüme terk edilen Arakanlı mültecileri ülkelerine davet etti ve kucak açtı

Myanmar'ın vatandaşlık statüsü vermediği ve göçe zorladığı Arakanlı Müslümanlara Afrika'daki küçük bir ülke sahip çıkmak istediğini açıkladı. Halkın üçte birinin günlük 1.2 dolarla yaşamak zorunda olduğu Gambiya, Arakanlı Müslüman göçmenleri kabul etmeye hazır olduğunu duyurdu.

Gambiya hükümetinden yapılan açıklamada, Arakanlı Müslümanları kabul etmek ve onları ülkede kuracakları mülteci kamplarına yerleştirmenin "kutsal görev" olduğu belirtildi. 

Endonezya, Malezya ve Tayland gibi bölge ülkelerine çağrıda bulunan Gambiya hükümeti, Myanmar'daki Arakan Müslümanlarının durumunu büyük bir endişe ile takip ettiklerini, özellikle denizin ortasında aç ve susuz kalan Müslüman mültecileri gönderilmesi halinde, kabul etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Uluslararası topluma da çağrıda bulunan Gambiya, Arakanlı Müslümanlar için kurulacak kamplar için çadır, yatak, battaniye, ilaç ve ev gereçleri gönderilmesini talep etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.