Galaxy Note 5'in Türkiye çıkışı gecikebilir

Galaxy Note 5'in Türkiye çıkışı gecikebilir

Samsung'un yeni tabletfonunu bekleyenlere maalesef kötü bir haberimiz var.

Samsung'un yeni tabletfonunu bekleyenlere maalesef kötü bir haberimiz var. Bildiğimiz gibi şimdiye kadar hep Eylül ayında düzenlenen IFA Fuarı ile birlikte tanıtılıp akabinde satışa sunulan Note serisinin son üyesi olacak Note 5, yeni rakibi iPhone 6S Plus tarafından önü kesilmesin diye bu yıl biraz erkene çekildi. Şöyle ki 12 Ağustos'ta tanıtılması beklenen modelin 21 Ağustos tarihinde de satışa sunulması bekleniyor.

Bununla birlikte SamMobile tarafından paylaşılan habere baktığımızda Note 5'in Avrupa çıkışının gecikebileceği belirtiliyor. Buna kaynak olarak gösterilen veri ise Samsung yazılım geliştiricilerinin Note 5'e yönelik yazılım çalışmalarında önceliği Güney Kore, Kuzey Amerika, Asya, Çin, Hong Kong ve Singapur pazarlarına tanımış oluşu. Avrupa ve Rusya'daki geliştiricilerin ise fazla bir yoğunluğa sahip olmadıkları belirtiliyor. Keza bunu destekler biçimde Note 4'ün en iyi satış rakamlarına eriştiği ülkelere baktığımızda da yukarıdaki bölgeleri görüyoruz ki bu da olası bir gecikme ihtimalini güçlendiren bir diğer veri.
Haliyle eğer bu senaryo gerçekleşecek olursa, Note 5'in ülkemizde satışa sunulmasının Eylül sonu ya da Ekim başı gibi gerçekleşeceğini söylememiz mümkün.
Son olarak Note 5 ile birlikte S6 Edge Plus'un tanıtılacağını da bu vesile ile bir kez daha hatırlatalım

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.