Gabon diplomatlar için vizesiz seyahat 12 Şubat'ta başlıyor

Gabon diplomatlar için vizesiz seyahat 12 Şubat'ta başlıyor

Türkiye ile Gabon arasında imzalanan 'Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Vize Muafiyet Anlaşması' 12 Şubat'ta resmen başlıyor.

Fatih Karakılıç'ın haberi:
 
    Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 7 Ocak 2013 tarihinde Librevil’de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma" ile her 2 ülkenin geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşları, ilk giriş tarihinden itibaren her 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaf tutulacağı belirtildi.

    Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Her 2 ülkenin, diğer tarafın ülkesindeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşları görevleri süresince, diğer akit tarafın ülkesine girip-çıkmak, transit geçmek ve kalmak için vizeden muaftırlar. Bu hükümler, söz konusu kişilerin ebeveynlerinden birinin geçerli diplomatik pasaportuna kayıtlı reşit olmayan çocuklarını, engelli çocuklarını ve geçerli diplomatik pasaport hamili bakmakla yükümlü oldukları ebeveynlerini de kapsamaktadır. Anlaşmanın hiçbir hükmü taraf devletlerden birinin ülkesinde çalışma veya gelir getirici bir faaliyette bulunma hakkını bahşetmemektedir. Her bir taraf devletin diplomatik pasaport hamili olmayan vatandaşları çalışma, öğrenim ve aile birleşimi amacıyla yapacakları seyahatleri için kabul eden Devletin mevzuatına uygun olarak vize almak zorundadırlar. Söz konusu vize muafiyeti 12 Şubat 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.