G. Sudan'daki çatışmalarda çocuk asker

G. Sudan'daki çatışmalarda çocuk asker

Güney Sudan'da yaklaşık bir aydır devam eden çatışmalarda çocuklar da yer alıyor.

Açıklamayı yapan BM Genel Sekreter Yardımcısı İvan Simonoviç, 'Afrika'nın bu ülkesinde yaşanan çatışmalara ilişkin bize ulaşan haberler, toplu katliamlar, yargısız infazlar, büyük çaplı yıkım ve yağmacılık yapıldığını ayrıca çocukların da çatışmalara dâhil edildiğini gösteriyor' dedi. BM'in verilerine göre, özellikle Nuer kabilesine bağlı 'Beyaz Ordu' olarak bilinen örgütte çok sayıda çocuk var. BM Çocuk Fonu (UNICEF) da ayrıca, Güney Sudan'daki çatışmalarda çocukların yer aldığı konusunda ellerinde ciddi kanıtların olduğunu ifade etti.

Arakan'daki şiddete Washington tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Burma'nın (Myanmar) batısında Arakan eyaletinde meydana gelen şiddet olaylarına dair haberlerden 'derin rahatsızlık' duyduklarını söyledi. Psaki, 'Arakan eyaletinde ev ve mülklerin yağmalanması ve yıkımını da içeren şiddette çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, en az bir kişinin kayıp durumda olduğu ve yüzlerce sivilin yerlerinden edildiği yönündeki haberlerden üzüntü duyuyoruz' dedi. Psaki, Burma hükümetini, Rohingya Müslümanlarına vatandaşlık yolunu açmaya ve yerlerinden olanların evlerine geri dönebilmeleri için güvenli bir ortam sağlamaya çağırdı. WASHINGTON - AA

İranlı diplomat Yemen'de öldürüldü

Yemen'in başkenti Sana'da suikasta uğrayan İranlı diplomatın hayatını kaybettiği bildirildi. Silahlı saldırı, başkent Sana'nın Hadda Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinde gerçekleşti. Hastane kaynakları, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İran'ın Sana Büyükelçiliği'nde mali işlerden sorumlu diplomat Ali Asgar Esedi'nin tedavi altına alındığını ancak kurtarılamadığını açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham da yaptığı açıklamada, Asgar Esedi'nin hayatını kaybettiğini belirtti. Öte yandan Yemen Dışişleri Bakanı Ebu Bekir el-Kirbi, Esedi'ye düzenlenen suikastı kınadı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.