Fuzuli'nin Hz Peygamber vasiyeti yerine getirildi

Fuzuli'nin Hz Peygamber vasiyeti yerine getirildi

Ünlü divan şairi Fuzuli'nin 5 asır önce Su Kasidesi'nde de dile getirdiği Hz Peygamber vasiyeti yerine getirildi.

Fuzuli'nin, ''Dest busi arzusıyla ger ölsem dostlar. Kuze eylen toprağım sunun anunla yara su (Dostlarım, şayet onun elini öpme arzusuyla ölürsem, öldükten sonra toprağımı testi yapın ve onunla sevgiliye su sunun)'' dizeleriyle "Su Kasidesi"nde ifade ettiği dileği, Trabzon 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerince yürütülen proje kapsamında yerine getirildi.
Trabzon 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Turgut Okutur'un öğrencileri ile hayata geçirmek için çalışmalarını yürüttüğü projenin, Fuzuli'nin Bağdat'taki mezarından alınan toprağın Trabzon'a ulaştırılması ve bu topraktan testi yapılması aşamalarının ardından son aşaması da gerçekleştirildi.

TESTİNİN ÜZERİNE SU KASİDESİ VE GÜL

Bağdat Büyükelçiliğini koruyan güvenlik biriminde görevli Fatih Tamer Kömürcü'nün, Fuzuli'nin mezarından alarak Trabzon'a ulaştırdığı topraktan, Kütahya'da ustalar tarafından üzerine Hazreti Muhammed'i simgeleyen kırmızı gül motifi ile Fuzuli'nin 5 asır önce kaleme aldığı ''Su Kasidesi''nin iki mısrası ve okulun adının yazılı olduğu iki testi yapıldı.

Trabzon 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Suiçmez, testiden, Mescid-i Nebevi'nin ikinci yetkilisi olan ve Hazreti Muhammed'in kabrinin yer aldığı bölümün anahtarının da bulunduğu Seyyid Faris Abumansur'un ilgisi ile Fuzuli'nin ölüm yıl dönümü olan 11 Ocak'ta, Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu bölümün girişindeki kapının önüne su döktü.

BİZİM İÇİN BİR ONUR VESİLESİ

Suiçmez, yaptığı açıklamada Edebiyat Öğretmeni Turgut Okutur'un öğrencileri ile yüzyılın edebiyat alanındaki en ilginç projelerinden birine imza attığını söyledi.

Proje ile Fuzuli'nin ''Su Kasidesi''ndeki vasiyet niteliği taşıyan isteğini yerine getirmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Suiçmez, "Türk İslam aleminde çok itibarı olan şairin yaklaşık 500 yıl önceki vasiyetini yerine getirme projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fuzuli'nin vasiyetini gerçekleştirdik, ruhu rahat etmiştir diye düşünüyorum" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.