Furkan Doğan'ın ismi Sri Lanka'da yaşayacak

Furkan Doğan'ın ismi Sri Lanka'da yaşayacak

Kayserili avukatlar, Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Furkan Doğan'ın ismini, Sri Lanka'da açtırdıkları su kuyusuna verdi

Kayseri Barosu'na üye avukatlar tarafından Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da açılan 4 su kuyusundan birine, Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde bulunan ve İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın ismi verildi.
 
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, AA muhabirine, avukatların sadece mesleğine, adliyelere mahkum olan, kara cübbeleriyle adliye koridorlarında dolaşan, vekillerinden para kazanan insanlar olmadığını göstermek istediklerini söyledi.
 
Hem Kayseri'de hem de farklı illerde gerçekleştirilen yardım programlarına katılmaya gayret ettiklerini ifade eden Konaç, Kayserili avukatlar olarak yurt dışında yardıma muhtaç insanlara da el uzatmaya çalıştıklarını dile getirdi.
 
Kayseri'deki Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ve zaman zaman bu öğrencilerle bir araya gelme imkanı bulduklarını belirten Konaç, şunları kaydetti:
 
"Fatih ismindeki Srilankalı öğrencimiz oradaki ihtiyaçlardan, sıkıntılardan, fakirlikten bahsediyordu. Biz de avukat arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk. Bir çalışma başlattık. Yaklaşık 50 arkadaşımız destek verdi. Hayır işinin gizli olması gerektiğini düşünerek hiçbirisi de isimlerinin açıklanmasını istemedi. Yardımlaşma konusunda bir sandık oluşturduk ve ramazandan itibaren düzenli yardımlarımız devam etti. Ramazanda her gün yaklaşık 250 kişiye olmak üzere toplamda 6 bine yakın kişiye iftar verdik. Orada ekmek kavramı yok, pirinç yiyerek hayatta kalmaya çalışıyorlar. Buradan tonlarca pirinç götürerek dağıttık. Yine arkadaşlarımızın desteğiyle kurban keserek et dağıttık."
 
Su kuyusuna Furkan Doğan ismi verildi
 
İnsanların fakirlikten dolayı suya ulaşamadığını ve sağlıklı olmayan suları tüketmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Konaç, şöyle devam etti:
 
"Kayserili avukatlar olarak temiz su konusunda çok büyük sıkıntı yaşanan ve 21. yüzyılda çok ilkel şartlarda halkın hayatı sürdürmeye çalıştığı Srilanka'da 4 su kuyusu açtık. Kuyulardan birine Mavi Marmara şehidimiz Furkan Doğan'ın ismini verdik. Kardeşimizin ismini dünyanın öbür ucunda da yaşatacağız. Açılan su kuyularından birine de 'Kayseri Avukatları' adını verdik. Diğer iki kuyuya ise isimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever avukatlarımızın adını verdik. Kuyu açma çalışmalarımız devam edecek. Oradaki insanlar temiz suya kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor. Onların çocuk gibi sevinmesi bizi de çok mutlu ediyor. Hiç tanımadıkları, belki de bir daha hiç göremeyecekleri insanların gelip, ülkelerinde su kuyusu açmaları, çeşitli yardımda bulunmaları onları çok mutlu ediyor ve bize çok dua ediyorlar." 
 
Hayırsever avukatların desteğiyle Sri Lanka'da yüzlerce yetim çocuğun bakımını üstlendiklerini ve onlara yeni kıyafet aldıklarını dile getiren Konaç, ülkede bakımsızlıktan dolayı yıkılmış medreselerin onarımı için de çalışma başlatacaklarını kaydetti.
 
Sri Lankalı Müslümanların yaşadıkları onca olumsuzluğa rağmen kimliklerini korumaya, çocuklarını eğitmeye çalıştıklarını belirten Konaç, medreseleri restore ettirerek buna katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.