Fransızların kanı Suriyelilerinkinden daha mı kırmızı?

Fransızların kanı Suriyelilerinkinden daha mı kırmızı?

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen katliamların yankıları sürerken, uluslararası kamuoyunda 250 binden fazla sivilin katledildiği Suriye'deki savaşa ve görmezden gelinen mülteci krizine karşı eleştiriler de yükselmeye başladı.

İsrail gazetesi Haaretz'in muhabiri Jack Khoury analiz haberinde, ABD'de Obama yönetiminin, İsrail'i korumak için yalnızca Suriye'deki kimyasalların ülke dışına çıkarılmasını istediğini ancak mülteci krizi ya da muhtemel terör saldırıları konusunda endişe duymadığını yazdı. 

Paris'in hemen öncesinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 50'ye yakın kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı eylemi ve ekim ayında Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşen Rus uçağını hatırlatan Khoury, IŞİD'in üstlendiği iyi olayda da öldürülenlerin sivil olduğuna dikkat çekti. Khoury, “Eğer Beyrut ve Sina yetmezse, çeyrek milyon insanın öldürüldüğü Suriye'deki felaketi hatırlayalım. ABD'nin ilgilendiği tek şey, İsrail'in güvenliği için kimyasal silahların Suriye'den çıkarılması ve Suriyelilerin birbirlerini sonsuza kadar katletmesine izin vermesiydi” derken, birçok Avrupa ülkesinin de benzer bir pozisyonu aldığını belirtti. 

Dünya liderlerinin Suriye'deki savaşı sona erdirmede kesin kararlar alması gerektiğini vurgulayan Haaretz muhabiri, “Paris'teki saldırılar şok edici ve suç. Ancak Fransızların kanı, Beyrut'ta öldürülen sivillerin, bombalanan uçakta ölen Rusların ve 5 yılda Esed ya da IŞİD tarafından katledilen Suriyelilerin kanından daha kırmızı değil” ifadelerini kulandı.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.