Fransızlar'dan Kur'an-ı Kerim eğitimine yoğun ilgi

Fransızlar'dan Kur'an-ı Kerim eğitimine yoğun ilgi

Fransa'da halka açık Kuran-ı Kerim tarihi dersleri başladı

Dünyanın en saygın akademilerinden Paris’teki College De France’da Kuran-ı Kerim tarihi dersleri başladı. Halka açık olan derslere Fransızlar yoğun ilgi gösteriyor. Dersleri veren Profesör François Deroche ise tam bir Türkiye hayranı.

ransa'nın başkenti Paris'te eğitim veren Kolej De Frans'da (College De France) dün akşam Kuran-ı Kerim tarihi dersleri başladı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Haziran ayına kadar devam edecek Kuran-ı Kerim tarihi derslerinde 'Kuran tarihi, metinleri, iletilmesi ve diğer dinlerle karşılaştırılması' anlatılacak. 1530 yılında kurulan kolej, dünyanın en saygın akademilerinden birisi olarak gösteriliyor.

3 YIL İSTANBUL'DA ÇALIŞTI
Dün akşam üstü başlayan halka açık derse girebilmek için uzun kuyruklar oluşturuldu. Derse ilgi büyüktü. Kolej De Frans'ın Kuran tarihi dersi Profesörü François Deroche 1983'den 1986'ya kadar İstanbul'da bilimsel araştırmalar yapmış bir profesör. Deroche ders sonrası “merhaba, hoş geldiniz” cümleleri ile başlayan özel açıklamasını “Türkiye'yi çok seviyorum. Çok selamlar” cümleleri ile bitirdi.

KUR'AN TARİHİNİ ÖZÜMSEME AMAÇLI
Deroche açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul Kuran'la ilgili el yazması eserlerin yoğun olarak bulunduğu kütüphaneleriyle olağanüstü bir yer. Özellikle Topkapı Sarayında ve İbrahim Paşa müzesinde çok önemli koleksiyonlar var. İstanbul'da meslektaşlarımla çok köklü bağlar kurduk ve değişik bakış açılarıyla çalışmalar yaptık. Bugün elde ettiğim birikimde ve araştırmalarımda çok etkisi oldu. Dersin amacı temelde bütün alanlarda ve farklı yorumlarla Kur'an tarihini özümseyebilmek. Kur'an'ı zihin tarihi, iktisat tarihi ve Kuran'ın asıl metni açısından anlaşılabilmesini amaçlıyoruz. Bir süre için İstanbul'da oturdum ve Türkiye'yi çok seviyorum. Çok selamlar.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.