Fransız uçaklarına yakıt uyarısı

Fransız uçaklarına yakıt uyarısı

Fransız Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ülkede faaliyet gösteren havayolu şirketlerine, rafinerilerdeki grev nedeniyle uçakların yakıt depolarının Fransa dışında doldurulmasını tavsiye etti

Fransız Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGAC), ülkede faaliyet gösteren havayolu şirketlerine, rafinerilerdeki grev nedeniyle uçakların yakıt depolarının Fransa dışında doldurulması tavsiyesinde bulundu.

DGAC'den Fransa'da faaliyet gösteren havayolu şirketlerine gönderilen açıklamada, ülkede süren grevler ve yakıt sıkıntısına değinildi. Açıklamada, önlem olarak tüm şirketlerin uçak yakıtlarını Fransa dışından almaları tavsiye edildi.
İsmi açıklanmayan bir Air France sözcüsü, DGAC'den bu yönde bir not aldıklarını ve bugün öğleden sonra itibarıyla belirtilen tavsiyeyi uygulamaya başladıklarını söyledi.
Air France sözcüsü yapılan uyarıyı dikkate aldıklarını belirterek, "Eğer herhangi bir Avrupa ülkesinden Paris'e uçuyorsanız, deponuzda Paris'e ve daha sonra buradan bir sonraki uçuşa yetecek kadar yakıt bulundurmalısınız. Aynı zamanda Paris'ten mesela Nantes veya Lyon gibi hassas şehirlere uçacaksanız dönüş için de yakıtınız olmalıdır, şimdilik yakıt kıtlığı tehlikesi yok, bu uygulamayı sadece önlem olarak tercih ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Kurumun, uyarı içeren notu Paris-Orly, Paris-Charles-de-Gaulle, Beauvais, Figari, Marsilya, Nice, Bordeaux, Toulouse, Nantes, Lyon, Rennes ve Dinard havaalanları yönetimlerine gönderdiği öğrenildi.
Öte yandan, Paris'te bulunan Orly ve Charles de Gaulle havaalanlarının 6 günlük yakıt rezervlerinin bulunduğu kaydediliyor.
Fransa'da çalışma hayatını düzenleyen yasa tasarısına karşı bir çok rafineride greve gidilmiş, petrol depolarından tahliye yapılması engellenmişti. Ülke genelinde akaryakıt istasyonlarının yaklaşık üçte birinde yakıt sıkıntısı yaşanıyor.

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.