Fransız askerleri de Müslümanlara saldırıyor

Fransız askerleri de Müslümanlara saldırıyor

Fransız askerleri de Hıristiyan çetelerle kolkola girip Müslümanları katlediyor

Hıristiyan anti-Balaka çetelerinin saldırılarından korkan Müslümanlar katledilip parçalara ayrılan şehitlerini İslami usullere göre dahi defnedemiyor

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde işgalci Fransız askerleri de Hıristiyan çetelerle kolkola girip Müslümanları katlediyor.  Bir günde 14 kişi hayatını kaybettiği bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, başkent Bangui’nin “5. Kilometre” bölgesinde anti-Balaka çeteleri Müslümanlara saldırdı. Saldırılardan kaçan ve Çad’a gitmek isteyen 4 sivilin ise yer olmadığı için Bangui’deki M’Poko Havalimanı’ndan dönerken Anti-Balaka üyesi Hıristiyan katiller tarafından öldürüldükten sonra organlarının kesildiği, 5. kişinin ise Müslüman bir bekçi olduğu belirtildi.

Ülkedeki işgalci Fransız kuvvetlerinin de Bangui’ye 600 kilometre uzaklıktaki Nidali kentinde düzenlediği operasyonda 4 Müslümanı şehit ettiği bildirildi. Anti-Balaka üyeleri tarafından öldürüldükten sonra organları parçalanan 5 Müslümanın cenazesi Bangui’de Müslümanların sığınağı olarak kabul edilen Ali Baburu Camisi’ne getirildi.  Parçalanmış cesetlerin sıcak havada kokmaya başlaması nedeniyle daha önceden okul inşası için ayrılmış bir arazinin mezarlığa dönüştürüldüğü ancak Müslümanların, Hıristiyan anti-Balaka’ların saldırılarından korktuğu için naaşları İslami usullere göre defnedemediği kaydedildi.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.