Fransa'ya 2 bin sığınmacı geldi

Fransa'ya 2 bin sığınmacı geldi

Fransa'ya Yunanistan ve İtalya'dan yeniden yerleştirme kapsamında 2 binden fazla sığınmacı geldi. Fransa'ya gönderilen sığınmacıların yüzde 99'unun Suriyeli olduğu ancak aralarında Irak, Eritre ve Filistinlilerin de bulunduğu belirtildi.

Fransa'ya Yunanistan ve İtalya'dan yeniden yerleştirme kapsamında 2 binden fazla sığınmacı geldi.

Fransa Göçmenlik Ofisinden (OFII) yapılan açıklamada, Fransa'nın bu hafta Yunanistan'dan gelen 167 sığınmacıyı kabul ettiği, toplamda Yunanistan'dan ve İtalya'dan gelen sığınmacıların sayısının 2 bini geçtiği belirtildi.

Açıklamada, bu hafta ülkeye gelen ve çoğunluğu ailelerden oluşan sığınmacıların, Fransa'nın doğusundaki merkezlere yerleştirildiği kaydedildi.

Fransa'ya gönderilen sığınmacıların yüzde 99'unun Suriyeli olduğu ancak aralarında Irak, Eritre ve Filistinlilerin de bulunduğu bildirildi.

İtalya ve Yunanistan'daki sığınmacıların AB ülkelerine dağıtılmasını öngören yeniden yerleştirme planı Eylül 2015'te yürürlüğe girmişti.

Program 2 yıl içerisinde yaklaşık 160 bin sığınmacının Avrupa'da yeniden yerleştirmesini öngörse de 14 ayda yalnızca 6 bin 925 sığınmacı bu haktan yararlanabildi.

Avrupa Komisyonundan eylül ayında yapılan açıklamada, 2017 sonuna kadar 30 bin sığınmacının yeniden yerleştirilmesinin mümkün olduğu belirtilse de AB ülkeleri, verdikleri sözü tutmamakla suçlanıyor.

Komisyonun resmi verilerine göre, geçen hafta itibariyle bin 549'u İtalya'dan olmak üzere toplamda sadece 6 bin 925 sığınmacı AB ülkelerine yerleştirildi.

Buna göre, Fransa 2 bin 100 sığınmacıyla, AB ülkeleri arasında yeniden yerleştirme planı kapsamında en çok sığınmacı alan ülke oldu. Fransa'yı 900 sığınmacıyla Finlandiya ve Hollanda izliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.