Fransa'nın müdahalesi Müslüman katliamını arttırdı

Fransa'nın müdahalesi Müslüman katliamını arttırdı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) geçtiğimiz aralık ayında Fransa öncülüğünde başlayan askeri müdahale çatışmaları bitirmek yerine daha da derinleştirdi.

Tarafları silahsızlandırdığını öne süren birliklerin bu işlemi yalnızca Seleka üyeleri için yaptığı belirtilirken, Hristiyan Anti-balaka milislerinin katliamları ise korkunç boyutlara ulaştı. Gelinen boyutta OAC'de çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka grubunun sözcüsü, silahsızlanma sürecine hazır olduklarını belirtti. Sözcü Abakar Mustafa, AA'ya demecinde, Fransız askerlerinin daha az saldırgan bir yöntem benimsemesi gerektiğini ifade ederek, ''Savaşçı bir düşünceyle gelmeleri yerine, silahsızlanma sorununun diyalogla halledilmesini istiyoruz'' dedi.

SİLAHA SARILACAKLAR

Başkent Bangui'de Anti-balaka tehdidi nedeniyle sıkışıp kalan 5 Kilometre Mahallesi'ndeki Müslüman gençlerin sözcüsü Asman Abakar ise 'Anti-balaka militanlarının saldırılarına karşı silahlı mücadele başlatacaklarını' bildirdi. Abakar, son olarak geçen hafta perşembe günü 4, cuma günü ise 5 Müslümanın öldürülmesinin 'bardağı taşıran son damla' olduğunu söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.