Fransa'daki müslümanlardan bir ilk!

Fransa'daki müslümanlardan bir ilk!

Fransa'da değişik kökenlerden Müslümanlar bir araya gelerek ilk defa Hıristiyanlarla ilgili bir dayanışma mesajı yayımladı.

Fransa'da Müslümanları temsil eden belli başlı dini kuruluşlar bir araya gelerek, IŞİD tarafından yerlerinden edilen Doğu Hıristiyanlarıyla dayanışma amacıyla ortak bir mesaj yayımladı. Hristiyanlarla ilgili ilk kez bir dayanışma mesajı yayımlandı.
 
Fransa Türk Müslümanları Koordinasyonu tarafından da imzalanan mesajda, Irak ve Suriye'de Hıristiyanlara yönelik terör eylemleri kınanıp, "insanlığa karşı suç" olarak tanımlanıyor.
 
Bu eylemleri gerçekleştirenlerin kendilerine "Müslüman diyemeyeceklerine" vurgu yapılan mesajda, Doğu Hıristiyanlarının bölgenin "en eski unsurlarından biri olduğu" ve "onur ve güvenlik içinde ve özgürce ibadetlerini yerine getirerek bölgede yaşama haklarının ellerinden alınamayacağı" dile getirildi.
 
Doğu Hıristiyanları için "kardeşlerimiz" ifadesinin kullanıldığı mesajda, "Tek tanrılı üç din, medeniyetin beşiği bu kutsal topraklarda yüzyıllarca birlikte var olmuştur. Bölgenin geleceği söz konusudur. Ortadoğu'nun, uygarlığının gelişmesine katkıda bulunmuş kimliğinin bir parçasından kopması nasıl tasavvur edilebilir? Bu nedenle, çağrının imzacıları Doğu Hıristiyanlarının günümüzde yaşadığı dram konusunda kamuoyunu bilinçlenmeye çağırır" ifadelerine yer verildi.
 
Paris'teki Büyük Camii'de bugün okunan mesaj sonrasında, 12 Eylül günü Cuma namazının "barbarlık ve hoşgörüsüzlük kurbanı Doğu Hıristiyanlarının anısına kılınması" için Fransa ve Avrupa'daki camilere çağrıda bulunuldu.
 
Ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.