Fransa'da sabah namazı polemiği

Fransa'da sabah namazı polemiği

Fransa'da muhalefetteki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) eski Paris Belediye Başkan adayı Nathalie Kosciusko-Morizet, Mulhouse kentinde Müslüman ailelerin çocuklarını sabah namazına götürerek çocukların okula geç kalmalarına neden olduklarını öne sürdü.

BFM TV televizyon kanalına konuşan Morizet, bazı Müslüman çocukların ebeveynlerinin çocukları sabah namazı vaktinde camiye götürdükleri yönündeki iddialarını Mulhouse'un UMP'li Belediye Başkanı Jean Rottner'in sözlerine dayandırdı.

Morizet, yine BFM TV'ye yaptığı açıklamada, "Bazı aileler çocuklarını sabah saat 8'den sonra getiriyorlar. Çünkü onlara göre camiye gitmek, Cumhuriyetin okullarına ve saatlerine uymaktan daha önemli" ifadesini kullandı.

Haberde, Mulhouse'daki Eğitim Bakanlığı ofisine konuyla ilgili herhangi bir şikayet ulaşmadığı bilgisi de yer alırken, öğretmen sendikası SNUipp-FSU Genel Sekreteri Jean-Marie Koelben ise böyle bir olaydan haberi olmadığını ve durumu anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.

Fransa İslamofobiye Karşı Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri ise Morizet ve Rottner'i "sorumsuz" davranmakla suçlayarak, "Arka planda söylenmeyen şeyler var. Müslümanlık karşıtı ve çok tehlikeli bir yaklaşım" diye konuştu.

Alsace Müslüman Dernekleri Başkanı Mahfudi Zaoui ise namaz vaktinin saat 7'den sonra dolduğunu ve öğretmenlerin, öğrencilerin geç kalmasının sebebini başka şeylerde araması gerektiğini belirtti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.