Fransa'da OHAL ne zaman kalkacak?

Fransa'da OHAL ne zaman kalkacak?

Fransa'da bir kısım aydın Cumhurbaşkanı Hollande'dan görevden ayrılmadan önce olağanüstü hali sonlandırmasını istedi.

ransa'da bir kısım aydın Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görevden ayrılmadan önce olağanüstü hali sonlandırmasını talep etti.

Hollande'a mektup gönderen 10 sivil toplum örgütü yöneticisi ve 42 akademisyen, Hollande'ın anayasaya göre kamu yönetiminin düzgün işlemesi ve devletin devamından sorumlu olduğuna işaret etti.

Olağanüstü halin ilan edildiği 14 Kasım 2015'ten bu yana Fransa'nın 500 gündür istisnai ve zaman limiti olması gereken bir rejim altında yaşadığına işaret edilen mektupta, bu rejimin faydalarının yeterince açık olmadığı, terörle mücadeledeki etkisinin az olduğu kaydedildi.

Mektupta, "Görev süreniz bitmeden olağanüstü hali kaldırarak hukuk düzenini korumak görevinizdir ve buna yapmaya yetkiniz vardır." ifadeleri kullanıldı.

Hollande'ın tarihi bir sorumluluğa sahip olduğuna işaret edilen mektupta, eğer olağanüstü hal kaldırılmazsa tarihin Hollande'ı yargılayacağı savunuldu.

Paris'te 13 Kasım 2015'te 130'dan fazla kişinin öldüğü ve DEAŞ'ın üstlendiği saldırının ardından ilan edilen olağanüstü hal, ülkede bu yıl yapılacak cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerini de kapsayacak şekilde 15 Temmuz 2017'ye kadar uzatılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.