Fransa'da Müslümanlara saldırı 4 kat arttı

Fransa'da Müslümanlara saldırı 4 kat arttı

Avrupa'da yaşayan Müslüman nüfusunun çoğunun bulunduğu Fransa'da geçen yıla göre Müslümanlara saldırılar dört kat arttı

Fransa İslamofobiye Karşı Gözlemevi, bu yılın ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların 4 misli arttığını açıkladı.

Fransa İslam Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren İslamfobi Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri, İçişleri Bakanlığı verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, geçen yılın ilk altı ayında 72 saldırı ve tehdidin kayıtlara geçtiğini, bu yıl aynı dönemde ise bu rakamın 274'e çıktığını bildirdi.

AÇIKLANAN RAKAMLAR EKSİK

Müslümanlara yönelik saldırı ve tehditlerin verilen bu rakamlardan daha fazla olduğu görüşünde olduğunu kaydeden Zekri, bir çok Müslümanın saldırı ve tehdide hedef olmasına rağmen polise gidip şikayetçi olmadığını ifade etti.

Fransa'da özelikle ocak ayında terör saldırılarının ardından Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artış gözlendiğini kaydeden Zekri, bu saldırılar konusunda Müslümanların suçlanmasını sert bir şekilde eleştirdi ve ülkedeki Müslümanların terör saldırılarından sorumlu tutulamayacağını" vurguladı.

SİYASETÇİLER KÖRÜ OYNUYOR

Fransız siyasetçileri, Müslümanlara yönelik saldırılar karşısında ''duyarsız'' olmakla suçlayan Zekri, siyasetçilerin bu saldırılar karşısında gerekli sert tepkiyi göstermemesini ve hatta tahrik edici söylemlerde bulunmayı sürdürmesini de eleştirdi.
Fransa’da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa’da en fazla Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.