Fransa'da İslamofobi ile yemekli mücadele

Fransa'da İslamofobi ile yemekli mücadele

Fransa'da faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum örgütü "Ahmadiyya" ülkedeki İslamofobi'nin önüne geçebilmek için ilginç bir kampanya başlattı.

Ahmadiyya'nın internet sitesinden yapılan açıklamada Müslüman ailelere, farklı dinlerden insanları evlerine akşam yemeğine davet etmeleri çağrısı yapıldı.

Ülkede giderek artan Müslüman karşıtlığına atıfta bulunulan açıklamada, ön yargı ve bilgisizliğin İslamofobi konusunda önemli rol oynadığına dikkat çekildi.

Kampanyanın 26 Nisan tarihine kadar ve ilk etapta Paris bölgesi için geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, Kanada'da daha önce yapılan bu uygulamanın oldukça başarı sağladığına işaret edildi.

Fransa'daki son kamuoyu araştırmaları, Müslümanlara yönelik saldırıların geçen yıla oranla en az iki misli arttığını ortaya koyuyor. Fransa'da özellikle Müslümanlara ait ibadet yerleri ile mezarlara son dönemde düzenlenen fiziksel saldırılar artış gösteriyor.

Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. Fransa, Avrupa'da Müslümanların en fazla yaşadığı ülkelerin başında geliyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.