Fransa'da İslamiyet karşıtı polise soruşturma

Fransa'da İslamiyet karşıtı polise soruşturma

Fransa'da, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından İslamiyet karşıtı paylaşımlarda bulunan polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.

Versailles Mahkemesi, Facebook'ta İslamiyet'i ve çarşaflı kadınları hedef alan paylaşımlarından dolayı, Paris'in Trappes banliyösünde bir polis memuru hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Polis memurunun, 2013'te Trappes bölgesinde çarşaflı bir kadına kimlik sorulmasıyla başlayan olaylar sırasında da görev yaptığı belirtildi.

Cassandra Belin (20) isimli kadın, 18 Temmuz 2013'te eşiyle yürürken polis tarafından kimlik kontrolü için durdurulmuş ve eşiyle polis arasında tartışma yaşanmıştı. Genç kadının eşi Micael Khiri, polisle tartıştığı için gözaltına alınırken, polisin, çifte hakaret ettiğini iddia eden bir grup ise polis merkezi önünde polisi protesto etmiş ve olaylar büyüyerek şiddet eylemlerine dönüşmüştü.

Cassandra Belin'e ise çıkan olaylarda kamusal düzeni bozduğu ve kamusal alanda peçe taktığı için çıkarıldığı mahkemece 650 avro para cezasına çarptırılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.