Fransa'da Hristiyanlar, Müslümanlara daha fazla imtiyaz tanımasından şikayetçi!

Fransa'da Hristiyanlar, Müslümanlara daha fazla imtiyaz tanımasından şikayetçi!

Müslümanlara daha fazla imtiyaz tanımasından şikayetçi oldular.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Seküler yapısı ile dikkat çeken Fransa'nın Breton kasabasında yaşayan Hristiyanlar, yöneticilerinin kendilerine karşı Müslümanlara daha fazla imtiyaz tanımasından şikayetçi oldular. Olaylar Breton kasabasında bulunan ve eski Vatikan Lideri Papa 2. Jean Paul anısına dikilmiş haç heykelinin bölge yönetimi tarafından devletin 'Sekülerizm' ilkesini ihlal ettiği gerekçesi ile kaldırılmasından sonra başladı.

Bölgedeki insan hakları derneği olan Serbest Düşünce Ulusal Federasyonu da heykelin kaldırılması için baskı yapan derneklerin başını çekti.

Fakat mahkeme devletin laik yapısına aykırı olduğu gerekçesi ile kamuya açık yerlerde bu tür dini sembollere izin vermediğini söyleyerek bu çabaları nafile çıkarıyor.

Fakat Avrupa'nın kalanından bağımsız şekilde, bölgede Müslümanlara ve onların geliştirdiği projelere karşı serbestlik ve hoşgörü yine aynı insan hakları örgütü tarafından sağlanıyor.

Örneğin geçtiğimiz haftalarda bölgedeki Müslümanların kurduğu Clichy Müslüman Dernekler Birliği, belediye başkanı Remi Muzeau'yu ziyaret ederek kentin kalbindeki camiyi yeniden kurmasını istiyor. Grup ayrıca, Müslümanların sokaklarda dua etme hakkını savundu.

Belediye Başkanı bu teklifleri her ne kadar ilk etapta reddetse de, Serbest Düşünce Ulusal Federasyonu'nun yaptığı müracaatlar ile Müslümanların teklifleri dikkate alınıyor, hatta zaman zaman kabul ediliyor.

Durum bu hale gelince, bölgedeki ateist dernekler bile Hristiyanların yanında yer aldı. Ateistler de bölgede Hristiyanlara karşı Müslümanların kollandığını savunuyor.

Breitbart'tan alınan bilgilere göre bölge Müslümanları ise gayet olgun bir davranış ile kendilerine verilecek olan imtiyazlar kadar bölge Hristiyanlarının da haklarını savunmaya başladı. Müslümanlar, Hristiyanlardan sadece şunu düşünmesini istiyor; "Avrupa'nın kalanındaki Müslümanların haklarını kim savunacak?"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.