Fransa'da FETÖ yapılanması

Fransa'da FETÖ yapılanması

Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı ülkelerden biri olan Fransa'da, FETÖ'nün birçok kurum ve kuruluşu bulunuyor

Yaklaşık yarım milyon Türk'ün yaşadığı Fransa'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), bağlı okul, dernek, eğitim merkezleri ve medya kurumlarıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Özellikle Paris ve Strazburg'da yoğun yapılanması olan örgüt siyasetçilere nüfuz etmeye çalışıyor. FETÖ'ye bağlı bazı dernekler toplantılarını Senato ve Ulusal Meclis'te düzenliyor. Diyalog adı altında faaliyet yürüten Paris Platformu, Fransız milletvekili ve senatörleri etkinliklerine davet ederek yapılan konuşmalarda Türkiye aleyhine kamuoyu oluşturmaya çabalıyor. Dernek aynı zamanda Fransız siyasetçiler ve akademisyenler için düzenlediği Türkiye ziyaretleriyle bu kesime nüfuz etmeye çalışıyor.

Örgütün iş dünyasında faaliyet gösteren "FEDİF" derneği de yine Ulusal Meclis'te Fransız ve örgüte bağlı iş adamlarını bir araya getiren geceler düzenliyor. Dernek, FETÖ'nün bu ülkedeki faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu maddi kaynağı sağlıyor.

FETÖ yapılanmasına insan kaynağını ise Fransa'nın çeşitli şehirlerinde açılan, Türkiye'deki dershanecilik faaliyetlerine benzer bir fonksiyona sahip eğitim merkezleri ve okullar oluşturuyor.

Örgütün Paris'in Villeneuve Saint-George banliyösündeki "College EducActive" ve Strasbourg'da "College Selman Asan" adlı iki okulu Fransız laik eğitim sistemine göre eğitim veriyor. Etudeplus adı altında çeşitli şehirlerde açılan eğitim merkezleri de bu okullara öğrenci desteği sağlıyor.

Yaplanmanın Fransa'daki en önemli ayaklarından birini de medya oluşturuyor. Haftalık Türkçe ve Fransızca yayın yapan "Zaman France", Türkiye aleyhindeki yayınlarıyla ülkedeki Türkler arasında büyük tepki topluyor. Vatandaşlar tepkilerini aboneliklerini geri çekerek dile getiriyor.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.