Fransa'da alkol yasağı getirildi

Fransa'da alkol yasağı getirildi

Olağanüstü hal sonrası, Fransa'nın kuzeyinde akşam saat 20.00'den sonra alkollü içkilerin satışı ve kamusal alanda kullanımı yasaklandı.

Paris'teki terör saldırıları sonrası ilan edilen olağanüstü hal sonrası Belçika sınırındaki Kuzey Bölgesi'nde akşam alkol yasağı getirildi.

Kuzey Bölgesi Valiliğinden yapılan açıklamada, "Şiddet içeren eylemlerin yapılmasına sebep olduğu için akşam saat 20.00'den sabah saat 08.00'e kadar içki satışı ve kamusal alanda kullanımı yasaklanmıştır. Yasağa uyulmadığı takdirde 150 avro para cezası uygulanacaktır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, yasağın olağanüstü hal bitimine kadar devam edeceği belirtildi. Kuzey Bölgesi'nde Lille, Roubaix, Dunkerque ve Tourcoing şehirleri bulunuyor.

Paris'teki saldırıların ardından Ulusal Meclis ve Senato'da olağanüstü halin 3 ay uzatılmasını öngören yasa tasarısı onaylanmıştı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAİŞ terör örgütü üstlenmişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.