Fransa Suriyeli mültecileri insan yerine koymuyor

Fransa Suriyeli mültecileri insan yerine koymuyor

Avrupa, Suriyeli mültecileri görmezden gelmeye devam ediyor.

Fransa'nın göbeğinde kamp kuran ve sayıları 200'ü bulan mültecilerin insanlık dışı ortamlarda kalıyor olması tepkilere yol açtı. Yeşil Parti, hükümetten mültecilerin yaşam koşullarını düzeltmesini istedi.
 
Suriye'de 150 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği savaşta kapılarını mültecilere açmamakta direnen Avrupa yine sınıfta kaldı. Fransa'nın başkenti Paris'in yakınlarındaki Saint-Ouen banliyösünde kamp kuran ve sayıları 200'ü bulan mültecilerin insanlık dışı ortamlarda kalıyor olması tepkilere yol açtı. Fransa'daki Yeşil Parti, ülkeye gelen ve kötü koşularda yaşayan Suriyeli mültecilere gerekli yardımların yapılmaması nedeniyle hükümeti eleştirdi. Yeşil Parti yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, mültecilerin koşullarının kötülüğüne dikkati çekerek, hükümetten bu mültecilerin yaşam koşullarını derhal düzeltmesini istedi.

SÖZ VAR, İCRAAT YOK

Açıklamada, ''Kamp kuran mülteciler insan haysiyet ve onuruna yakışmayan bir durumda yaşıyorlar. Mülteciler bölgede yaşayan ve faaliyet gösteren kişi ve kurumların desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor. Ancak bu yeterli değil ve devletin yapacağı yardımın yerini kesinlikle tutamaz. Hükümetin derhal duruma müdahale ederek acil yardım tesislerini bu mülteciler için hizmete sokması ve yine bu kişilerin, mülteci başvuruları sonuçlanana kadar sokakta barınmaktan kurtarması gerekir'' ifadesi kullanıldı. Uluslararası Af Örgütü, Suriyeli mültecilere yardım konusunda verdikleri sözler ve yaptıkları icraatlar arasında dev uçurumlar oluştuğu gerekçesiyle Fransa ve İngiltere'ye sert eleştirilerde bulunmuştu.

Avrupa'nın kapıları mültecilere kilitli

Suriye'deki insani kriz, üçüncü yılında devam eden çatışmalarla korkunç boyutlara ulaşırken, göçtmenleri Avrupa'nın dışında tutmak için uygulanan 'kale' politikası, Suriyeli mültecilerin hayatını karartıyor. On binlerce Suriyeli Avrupa'ya ulaşmak için yolculuğa çıkıyor, yüzlercesi daha karaya ayak basmadan Akdeniz'de hayatını kaybediyor. Çok sayıda Suriyeli ya geri gönderiliyor ya da yiyecek ve tıbbi yardımın yapılmadığı 'alıkonma' kamplarında insanlık dışı ortamlarda tutuluyor. Suriye'ye komşu ülkeler Ürdün, Lübnan, Türkiye, Irak ve Mısır, 2,5 milyona yakın mültecinin yüzde 97'sini ağırlıyor. BM'nin '30 bin Suriyeli'ye kapınızı açın' çağrısı ise Avrupa'da gereken karşılığı bulmuyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.