Fransa, mültecilere çadırkent kuruyor

Fransa, mültecilere çadırkent kuruyor

Fransa, AB'den aldığı mali yardımlarla, mülteciler için Calais'te çadırkent kuruyor.

Fransa, liman şehri Calais'te AB'den aldığı mali yardımla 1500 mülteci barındırabilecek bir çadırkent kurmak istiyor. Fransa Başbakanı Manuel Valls, Calais'te yaptığı açıklamada 2016 yılının başında burada 120 çadırdan oluşan mülteci kampının kurulacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, sözkonusu çadırkentin kurulabilmesi için Fransa'ya AB'den 5 milyon Avro daha mali yardım yapılacağını söyledi. Valls ve Timmermans birlikte Calais'te incelemelerde bulundular.
Calais, Avrupa'da mülteci krizi yaşanan önemli bölgelerden biri. Manş denizinde sahilleri bulunan şehirde şu anda Afganistan, Suriye, Eritre ve Sudan'dan gelen 3 binden fazla mülteci bulunuyor. Bu mülteciler araba vapurlarıyla ya da tünelden geçerek, daha iyi yaşayabileceklerini düşündükleri İngiltere'ye ulaşmak istiyorlar.
Buradaki mültecilerden çoğu, adına 'Yeni Çangıl' denilen kampta, geçici barınaklarda çok kötü şartlar altında yaşıyorlar. Mültecilerin kendi yaptıkları basit çadırlardaki kötü durumu birçok insan hakları ve yardım derneği tarafından tepkiyle karşılanmıştı.


Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.