Fransa mahkemesinin anne-babaya 'Cihat' engeli

Fransa mahkemesinin anne-babaya 'Cihat' engeli

Fransız mahkemeleri anne babaların iradelerine müdahale ediyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Toulouse'da yaşayan Müslüman bir çift, yeni doğan çocuklarına 'Cihat' ismini vermek istedi. Talep ilk aşamada nüfus dairesi tarafından kabul edildi. Fakat yapılan başvuru neticesinde konu Toulouse Mahkemesi'ne taşındı. 

Fransız mahkemesi nihai kararını geçtiğimiz Cuma günü verdi. Karara göre çocuğun isminin 'Cihat' konması, çocuğun avantajına olmadığı için uygun değil ve değiştirilmesi gerek. Fransız mahkemesi, Cihat kelimesinin 'kutsal savaş' anlamına geldiğini savundu ve böyle bir ismin ilerde çocuğun Cihat isminden dolayı terör ile bağdaştırılacağı iddiasında.

Aile ise bu fikri kesinlikle reddediyor. Aileye göre 'Cihat' ismi Arapça 'mücadele etmek' ve 'çabalamak' anlamına geliyor ve bu manaların çocuğun isminde taşımasının bir sakıncası yok.

Benzer bir konu 2016 yılında da gündem olmuştu. O yıl Fransa'nın Roubaix kasabasında bir çocuğun isminin 'Cihad' olması uygun bulunmamış ve isim 'Cahid' olarak değiştirilmişti.

RT'nin haberine göre Fransız mahkemelerinin ülkedeki isimler konusunda tutucu bir yaklaşımı bulunuyor. 2009 yılında Fransız bir çift çocuklarının ismini 'Çilek' anlamına gelen Fraise koymak istemiş, mahkeme bu talebi de reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.