Fransa İsrail protestolarını yasaklamaktan yana

Fransa İsrail protestolarını yasaklamaktan yana

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris’te yarın düzenlenmesi planlanan İsrail karşıtı gösterinin yasaklanmasından yana olduğunu söyledi.

Fransız bakan, geçen hafta sonu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Filistinlilere destek eyleminde çıkan olaylara atıfta bulunarak, yeni gösterinin yasaklanmasına sıcak baktığını ifade etti.
 
Cazeneuve, "Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum. Ben İçişleri Bakanı olarak halkın güvenliğinden sorumluyum. Geçen pazar günü çıkan olayları kabul edilemez buluyorum ve kınıyorum. Bir daha tekrarlanmamasını istiyorum. Mevcut koşullar yarınki gösterinin kamu güvenliği açından sorunsuz geçmesi için uygun gözükmüyor" dedi.
 
Valilikten önceki gün yapılan açıklamada, hafta sonunda Filistinlilere destek eyleminde çıkan olaylar gerekçe gösterilerek, yeni gösterinin yasaklanması için yasal girişim başlatıldığı bildirilmişti. Paris'te pazar düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında bazı göstericiler ve bir sinagogdan çıkanlar arasında arbede yaşanmıştı. İsrail'in kınandığı protestolara, gösteriyi düzenleyenlere göre 30 bin, polise göre 7 bin kişi katılmıştı.
 
Gösteriye destek veren sivil toplum örgütlerinin imzasıyla yayınlanan ortak bildiride Filistin direnişine destek verilmişti. Filistinli mahkumların salıverilmesi istenen bildiride, İsrail devletine yaptırım uygulanması çağrısı yapılmış ve uluslararası toplumun İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara duyarsız kalması eleştirilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.