Fransa İslami Kuruluşlar Birliği adını değiştirdi

Fransa İslami Kuruluşlar Birliği adını değiştirdi

Paris'in kuzeyindeki Le Bourget fuar alanında UOIF tarafından 34'üncü Fransa'daki Müslümanlar Buluşması düzenlendi

Fransa İslami Kuruluşlar Birliği (UOIF) Başkanı Amar Lasfar, birliğin yeni isminin "Fransa'daki Müslümanlar" olacağını söyledi.

Paris'in kuzeyindeki Le Bourget fuar alanında UOIF tarafından 34'üncü Fransa'daki Müslümanlar Buluşması düzenlendi. Lasfar, burada yaptığı konuşmada, Fransa'da ve Avrupa'daki bütün Müslüman kuruluşların bu buluşmaya katıldığını ifade ederek, başkanlığını yaptığı teşkilatı ileriye doğru taşımak için çaba sarf ettiğini dile getirdi. Lasfar, bu yılki buluşma vesilesiyle teşkilatın isminin değiştiğini belirterek, "İslami Kuruluşlar Birliğinin yeni ismi 'Fransa'daki Müslümanlar' olacak." dedi.

Fransa'da 23 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimine de değinen Lasfar, ülkedeki Müslümanlara oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa da özellikle Müslüman dünyasının zor bir dönemden geçtiğine dikkati çekerek, bu konuda din adamlarının çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. AA muhabirine buluşmayı değerlendiren Musa, bu buluşmanın Fransa Müslümanlarının 34. buluşması adını taşıdığını ancak sadece Fransa'daki Müslümanların değil Avrupa, Somali ve Filistin'den katılanların da olduğunu söyledi.

Le Pen'in buluşmanın yasaklanması talebi

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin önemli adaylarından aşrı sağcı Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen'in, Fransa İslami Kuruluşlar Birliğinin yıllık toplantılarının yasaklanması talebini değerlendiren UOIF Başkan Yardımcısı Makhlouf Mameche, "Bu açıklamalar çok tehlikeli açıklamalardır." dedi.

Mameche, cumhurbaşkanlığı seçimine bir hafta kala oy toplamak için bu buluşmayı iptal etmek istediğini, oy toplayabilmek için de Müslümanlara ve UOIF'e saldırmayı seçtiğini anlattı. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.