Fransa, işadamlarına vizeyi kolaylaştırıyor

Fransa, işadamlarına vizeyi kolaylaştırıyor

Yabancı yatırımcıları ülkeye çekmenin yollarını arayan Fransa, işadamlarına vizeyi kolaylaştıracak.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, büyük yabancı şirketlerin yöneticilerini yarın Elysee Sarayı’nda kabul edecek.

Yabancı şirketlerin Fransa’da yaptıkları yatırımları artırmaya hedefleyen toplantıya, dünyaca ünlü yaklaşık 30 büyük şirketin temsilcisi katılacak. Hollande bu toplantıda, yabancı sermayeyi daha fazla ülkeye çekebilmek için alınan kararları açıklayacak.

Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Fransa’da yatırım yapmak isteyen ancak vize sorunu olan yabancı işadamlarının bu sorunun öncelikle çözmek istediklerini söyledi.

Europe-1 radyo kanalına konuşan Briq, ‘’Burada iş yapmak isteyen Çinli bir işadamı 8 hafta vize için bekliyor, bir Rus işadamı üç hafta yine vize için beklemek zorunda kalıyor. Bu yatırımcıların vize sorunlarını çözülmeli gerekir’’ dedi.

Ekonomi Bakanı Pierre Moscovici ise basına yaptığı açıklamada, yarınki toplantıya davet edilen önemli şirketlerin dünyadaki cirolarının 850 milyar avroya ulaştığını belirterek, bu şirketlerin Fransa’daki yatırımlarının artırılması için çalışacaklarını söyledi.
Fransa’da sayıları 20 bine ulaşan yabancı şirketlerin yatırım miktarının 530 milyar avroyu bulduğu tahmin ediliyor. Yine yabancı şirketler, Fransa’da 2 milyon kişiye istihdam sağlıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.