Fransa: İngiltere'nin geri dönüşü yok

Fransa: İngiltere'nin geri dönüşü yok

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiliz halkının referandum sonucu aldığı AB’den ayrılma kararının ertelenemeyeceğini ve iptal edilemeyeceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiliz halkının referandum sonucu aldığı AB'den ayrılma kararının ertelenemeyeceğini ve iptal edilemeyeceğini söyledi.

Somme Muharebesi'nin yüzüncü yıl dönümü anma etkinlikleri için Thiepval'de bir araya gelen François Hollande ve İngiltere Başbakanı David Cameron bir görüşme gerçekleştirdi.

Tören sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Hollande, AB'de olmanın avantajları olduğunu ve referandumda hayır oyu veren İngiliz halkının kaybettikleri avantajları düşünme aşamasında olduklarını ifade ederek, "Fakat karar verildi, verilen karardan dönülemez ve ertelenemez, şimdi kararın sonuçlarını düşünmek gerekir." dedi.

Hollande, geçen gün de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere'nin AB ile ortak tarihinin bittiğini söyleyerek, Avrupa'nın yoluna devam edeceğini, tüm dünyanın AB ile ilgili gelişmeleri izlediğini ve ayrılma kararı konusunda kaybedecek zamanın olmadığını söylemişti.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.